Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Május 26. 08:15, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Leszakadó mennyezett, rosszullétek –rendkívüli események a vasárnapi EP-választáson

Leszakadó mennyezett, rosszullétek –rendkívüli események a vasárnapi EP-választáson

Rosszullétek, elesés, leszakadó mennyezet, urnába dobott személyi igazolvány, egyebek között ezek zavarták meg az Európai Parlamenti választásokat vasárnap az országban.

Budapesten a III. kerületben, a 82-es szavazókörben leszakadt két négyzetméternyi mennyezet a szavazás közben és az urnára esett. Az információk szerint nem sérült meg senki, de egy időre felfüggesztették a szavazást.

A Nógrád megyei Nagykeresztúr 1-es szavazókörében rosszul lett a szavazatszámláló bizottság elnöke, akit fia kórházba szállított. A szavazást nem kellett felfüggeszteni, mert a bizottság 6 fővel határozatképes maradt.

Szintén a megyében, de Lucfalván ugyanígy az elnök lett rosszul, akit a mentő kórházba szállított. Közben a szavazás nem szünetelt.

A Csongrád megyében, Hódmezővásárhelyen a 32-es szavazókörben a bizottság elnökhelyettese lett rosszul, akihez mentőt hívtak. A rosszullét pillanatában nem volt szavazópolgár az épületben, a választás pedig itt sem lett felfüggesztve.

Békésben, Gyulán a 16. szavazókör épületének aulájában egy idős állampolgár elesett a lépcsőn és valószínűleg eltört a karja. A történtek miatt nem kellett felfüggeszteni a szavazást.

Békéscsabán a 33-as szavazókör helyiségébe belépő választópolgár megbotlott és elesett.

A Fejér megyei Beloiannisz első szavazókörében egy választópolgár jelezte a szavazatszámláló bizottságnak, hogy tévedésből az urnába dobta a személyazonosító igazolványát és a lakcímkártyáját, amit az szavazatszámláló bizottság a szavazatszámlálás befejezését követően visszajuttatott.

Baranyában Pécsen a 117-es választókörben egy szavazó a szavazást követően, a szavazóhelyiségből való távozás közben elszédült és elesett. Részére azonnal mentőt hívtak és a szavazást majd fél órára felfüggesztették.

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladány 1-es válaszkörében a szavazóhelyiségben az egyik delegált tag elvesztette az eszméletét, leesett a székről. Szintén a mentők segítettek, a szavazás pedig rövid időre felfüggesztette a bizottság.

Szentendrén a jelentések szerint ezúttal nem történt rendkívüli esemény egyik választókörben sem.

Kapcsolódó cikk:
Elsöprő Fidesz-siker, kevés szavazó – Szentendre az átlagnál jobb
- adatok és nyilatkozatok

Magyar EP-képviselők listája

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.