Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2014. December 01. 11:15, hétfő | Helyi
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Lezárták a Dobogókő környéki utakat

Lezárták a Dobogókő környéki utakat

A burkolatra hulló fagyott ágak, illetve az utak fölé hajló és kidőlt fák miatt lezárták a Pilisszentkeresztet Pilisszentlélekkel összekötő utat, s a Dobogókőre vezető bekötőút is használhatatlan.

Tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője hétfő délelőtt az MTI-t. Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy a térségben nulla fok körüli a hőmérséklet, s folyamatosan esik az eső, ami azonnal ráfagy a faágakra. Mivel az esti, éjszakai órákban ónos eső esett, hiába szórták fel az utat, a nagy mennyiségű jég súlya alatt leszakadó faágak, illetve a kidőlt fák miatt veszélyes a közlekedés Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek között. Biztonsági okokból ezt az utat, illetve a két település között nyíló dobogókői bekötőutat lezárták.

Az osztályvezető hozzátette: noha a cég szakemberei a katasztrófavédelemmel és a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársaival együtt dolgoznak a kritikus ágak, fák eltávolításán, s újabb szórógépet is küldtek a térségbe, lehet, hogy csak kedden tudják megnyitni a két útszakaszt.

Lőrincz László, a dobogókői sícentrum vezetője az MTI érdeklődésére korábban azt mondta: a vasárnap este hullott csapadék éjjel ráfagyott a hegyre vezető utakra, a hegytető felé közeledve egyre több a letört faág. A sícentrumban akadozik az áramszolgáltatás. A hegytetőn mínusz 2 fokot mérnek - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 20:08, szerda | Sport

Szeretnénk bebizonyítani, hogy van helyünk a férfiak között

Vogelék a Kanári-szigeteken zárják a szezont.

2020. November 25. 18:08, szerda | Belföld

Változik a járványgörbe, kevesebb pozitív esetet regisztráltak

A múlt heti adatokat tekintve látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

2020. November 25. 17:10, szerda | Külföld

Rekordot döntött a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 16:09, szerda | Belföld

Egymillió tabletta favipiravir ékezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.