Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Július 21. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: szentendrei rendőrség

Lezárult az iskolások bűnmegelőzési programja

Lezárult az iskolások bűnmegelőzési programja

Július 11-én tartotta a Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központja a bűnelkövetés szempontjából veszélyeztetett gyermek- és fiatalkorúak segítését célzó projekt záróünnepségét.

A 16 hónapos programsorozat a Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola, a Csobánkai Közösségi Műhely Petőfi Sándor Általános Iskola és a Petzelt József Szakközépiskola és Szakiskola tanárai és tanulói, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai részvételével zajlott. A diákok táborokban, kirándulásokon és előadásokon vettek részt, ahol a bűnmegelőzést és az áldozattá válás megelőzését segítő ismeretekkel gyarapíthatták tudásukat.

A záró rendezvényen Szabó Zoltán bv. ezredes úr projektértékelő bemutatójában kiemelte a program legfontosabb elemeit, a bűnmegelőzési- és ifjúságvédelmi előadásokat, a táborokat, a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítását, a Police Coffe rendezvényeket valamint a kommunikációs- és konfliktuskezelői tréningeket, melyen rendőrök és pedagógusok egyaránt részt vettek.

Dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Elnöke beszédében hangsúlyozta a projekt fontosságát az ifjúságvédelmi tevékenység körében. Megköszönte a Police Coffee rendezvénysorozat kialakítását és elindítását, mely azóta messze kinőtte Pilisszentkereszt határait és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács gondozásában mára már az ország minden részén megjelent. A program olyan párbeszéd lehetőséget biztosított a rendőrök és az állampolgárok között, amelyre korábban nem volt példa hazánkban.

Az iskolák képviselői rendkívül elismerően szóltak a programban részt vevő rendőrök felkészültségéről és empátiájáról. Mindezek mellett nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a tanárok és a rendőrök között a 16 hónap alatt egy rendkívül jó együttműködés és partneri viszony alakult ki.

Kovács László r. alezredes, a Szentendrei Rendőrkapitányság vezetője beszédében megfogalmazta, hogy a hatalmas előnye volt a programnak az is, hogy a kollégák szabadon formálhatták a napi munkájukat, előadásaikat, volt tere a kreativitásnak, az önmegvalósításnak.

A rendezvényt Csóti András bv. vezérőrnagy, a Büntetés-végrehajtás Országos parancsnokának beszéde zárta. Véleménye szerint azért lehetett sikeres a program, azért érezte benne magát minden résztvevő jól, mert volt lehetőség a gyermekeknek adni. Tudást, törődést, szeretetet, hiszen a szeretet minden gyermeknek jár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.