Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Január 28. 07:59, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Olivér

Listavezetővel küzdöttek a szentendrei juniorok

Listavezetővel küzdöttek a szentendrei juniorok

Vasárnap a szentendrei junior kosarasok a bajnokságot vezető, nagy kihívásnak ígérkező Vasassal csapott össze. A mérkőzésre Vasas-honban került sor, ahol sok volt a harc, de a győzelemhez ennél is több kellett volna.

Vasas Akadémia - Szentendrei KSE
Az első félidőt lassan, túl lazán kezdték a szentendreiek, a támadásoknál vagy eladták a labdát, vagy kihagyták a dobást. Nagyon kevésszer sikerült pontot szerezniük, de azokat mind szép játékkal és látványos módon. A védekezésben is túl lomha volt a legendásan agresszív Vasassal szemben. Ez meg is látszott a pontokban, a Vasas több mint húsz ponttal vezetett már az első félidőben.

A második félidőben a szentendreiek, ahogyan szokták, sokkalta profibb játékot mutattak mint az előző két negyedben. A játék lendületesebb lett, már nemcsak a hibák halmozását, hanem ügyes és szép befejezéseket is lehetett látni a vendégcsapattól. Ez a lendület hatott a védekezésre, végre úgy játszottak, ahogy azt el is várná az ember.

Kár, hogy erre csak a harmadik negyedtől kezdve került sor, mert ekkora már szinte behozhatatlan volt a ponthátrány és az utolsó negyed végére alábbhagyott az az oly fontos lendület. Az eredmény végül Vasas Akadémia - Szentendrei KSE 99 - 52
A szentendreieknél a Budapest bajnokság hárompontos dobását vezető Könczöl Dávid bebiztosította helyét a Vasas ellen dobott négy hárompontosával. Dávid ezzel együtt már összesen 45 pontot szerzett a bajnokságban hárompontosokból.

Ebből is látszik, hogy a tehetség ott van a játékosokban, csak valamiért mindig, amikor kiállnak egy csapat ellen, olyan, mintha először magukat kellene legyőzniük és csak utána tudnak teljesen szabadon játszani, de ekkor már teljes lendülettel.

Kapcsolódó cikk:
Parádés szentendrei kosaras sikerek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt