Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 22. 09:39, péntek | Helyi
Forrás: lvp

Ma napsütés és viharos szél, de jön a hó - készüljünk inkább a legrosszabbra

Ma napsütés és viharos szél, de jön a hó - készüljünk inkább a legrosszabbra

Ma napos időjárásra kell számítanunk országszerte, viszont a hideg mellé erős viharos szél is társul. A helyenként azonban ismét kialakulhatnak hófúvások. Inkább ne tervezzünk kirándulást, utazást a hétvégére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a Dunántúlon napos idő ígérkezik, csapadék nélkül. Keleten eleinte borult lesz az ég, de lassan ott is csökken a felhőzet és pár órás napsütésben mindenhol bízhatunk. Az északi, északnyugati szelet többfelé kísérik erős, viharos lökések. Északkeleten néhol hófúvás is kialakulhat. A hőmérséklet délután általában 3-8 fok között, északkeleten 0 fok körül alakul, késő este -3, +3 fok között valószínű. Ezzel megérkezett a tegnap beígért viharos szél.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 90 kilométer/óránál erősebb széllökésekre és erős hófúvásra is készülni kell. Itt a friss hóval borított területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet. Hajdú-Bihar megyére mind a viharos szél, mind a hófúvás miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. További tizenegy megyére valamint Budapestre az erős szél miatt adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az uralkodó viharos szél, helyenkénti hóesés és fagy miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy csak ha muszáj, akkor induljon útnak, azt is csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegyék és tankoljanak a szokottnál több üzemanyagot.

Az erős, helyenként viharos erejű szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását, hívja fel erre a figyelmet a megyei rendőrkapitányság. Az utak burkolata száraz, de többfelé mély kátyúk teszik balesetveszélyessé a közlekedést.

Szombaton borult időre számíthatunk, széllel és -3, +4 fok közötti hőmérsékletre, vasárnap viszont újra nagyobb mennyiségű hó érkezhet.

Inkább ne tervezzünk a hétvégére szabadtéri programot, se kirándulást, se utazást, nehogy úgy járjunk, mint egy hete!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a