Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Február 22. 08:10, péntek | Helyi
Forrás: lvp / PMRFK

Magasan nőtt a bűnözés Pest megyében

Magasan nőtt a bűnözés Pest megyében

Magasan meghaladja a tavalyi bűncselekmények és eljárások száma a 2011-est, ezzel szemben jóval kevesebb közúti baleset történt Pest megyében. Mindezt a megyei kapitányság évértékelőjéből derül ki.

Pest megyében tavaly 9659 elkövetővel szemben folytattak büntetőeljárást és közel 1000 esetben alkalmazták gyorsított eljárás keretében a bíróság elé állítást, mely a korábbi évek átlagát magasan meghaladja. A cél továbbra is a gyors, hatékony, megnyugtató módon történő eljárások lefolytatása, fejtette ki évértékelőjében szerdán Mihály István dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság vezetője.

A tavalyi baleset-megelőzési tevékenységeknek és a fokozott rendőri jelenlétnek is köszönhetően ezzel szemben viszont jelentősen csökkent a megye útjain bekövetkezett, személyi sérüléssel járó és a halálos kimenetelű balesetek száma.

A főkapitányság vezetője az elemzéséket követően határozta meg az idei feladatokat. A főkapitányság bűnügyi célkitűzése a biztonságérzetet leginkább befolyásoló bűncselekmények hatékonyabb megelőzése és felderítése, különös tekintettel az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekre. A közlekedési balesetek számának további csökkentése és megelőzése érdekében idén is folytatja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága kampánytevékenységét, jelentős figyelmet fordítva a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedésbiztonságára.

Az évértékelőn Papp Károly vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány elismerését fejezte ki a Pest megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és az állománynak a tavaly nyújtott munkájáért és meghatározta azokat a prioritásokat, amelyek a rendőri szervezetre és annak szakmai tevékenységére vonatkozóan is garanciát nyújtanak a hatékony és a társadalmi elismertséget kiváltó rendőri intézkedésekhez, valamint további sikereket kívánt az évre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője feladatul szabta emellett a megye rendőri állományának, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Pest megyeiek biztonságban élhessék mindennapjaikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: