Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. November 20. 10:14, kedd | Helyi
Forrás: honvedelem.hu / Kovács Zsuzsanna őrmester

Magasrangú katonai vendég Szentendrén

Magasrangú katonai vendég Szentendrén

Az Egyesült Államok Ohiói Nemzeti Gárdájának (ONG) vezénylőzászlósa, M. Rodger Jones főtörzsőrmester (CSM) látogatta meg a minap a szentendrei MH Altiszti Akadémiát.

Az amerikai vendég az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnoki delegációja tagjaként érkezett hazánkba. Mint ismeretes, a Magyar Honvédség a NATO-csatlakozás óta kiemelt együttműködő partneri viszonyban van az Ohiói Nemzeti Gárdával, amellyel közös kiképzőmissziót is működtet Afganisztánban.

A vezénylőzászlós a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa, Kriston István főtörzszászlós kíséretében érkezett a szentendrei laktanyába, ahol Horváth Gábor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, valamint Sashalmi Zoltán törzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa köszöntötték őket. Látogatásának célja az MH Altiszti Akadémia, valamint az itt folyó altisztképzés közelebbről való megismerése, tapasztalatok cseréje volt. Jones főtörzsőrmester megtekintette az alakulat művelődési házában található, a magyarországi altisztképzést bemutató múzeumot.

Kedves meglepetésként, szerencsés egybeesés folytán a vendég szemtanúja lehetett a Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály altiszti alaptanfolyamán hamarosan végző szakaszvezetők csoportos táncbemutatójának, amelyet a hallgatók oktatóik számára, köszönetképpen adtak elő. A megbeszélések során a vezénylőzászlósok külön-külön, prezentációk segítségével mutatták be az Ohio államban, valamint hazánkban zajló altisztképzés rendszerét, sajátosságait.
A délelőtti órákban az amerikai vendég ellátogatott az MH Altiszti Akadémia csobánkai bázisára is, ahol betekintést nyert a szerződéses legénységi állomány harcászati foglalkozásába.

A vezénylőzászlós – mint ahogy a MH Altiszti Akadémia múzeumának vendégkönyvében is leírta – érdekesnek és egyben hasznosnak találta a szentendrei látogatását. Mivel most először járt Magyarországon, a közeljövőben több túrát is tervez hazánkba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás