Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 30. 12:47, péntek | Külföld
Forrás: mti

Magyar áldozata van egy spanyol bárban kitört lövöldözésnek

Magyar áldozata van egy spanyol bárban kitört lövöldözésnek

Egy magyar férfi életét vesztette, egy magyar nő pedig súlyosan megsebesült abban a lövöldözésben, amely csütörtökön tört ki a Barcelona közelében található Vilanova i la Geltrú tengerparti település egyik bárjában

- közölte a La Vanguardia című újság pénteken. A napilap szerint a 30 éves halálos áldozat pincérként dolgozott a vendéglátó helyen, amelynek évek óta tulajdonosa a 39 éves nő, aki most megsebesült.

Mint írták, a támadó csütörtökön kora délután lépett a bárba és legkevesebb két lövést adott le az áldozatra, majd a tulajdonosnőre célzott, akit súlyosan megsebesített.

A férfi ezt követően elmenekült, a hatóságok jelenleg is nagy erőkkel keresik.

A lövöldözésben megsebesült nőt kórházban ápolják.

A helyi hatóságok egyelőre részleteket nem közöltek a lövöldözésről, de kezdettől fogva hangsúlyozzák, hogy nem terrorakcióról van szó. A sajtó szerint személyes ügy állhat a támadás hátterében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.