Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 06. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Lassú tempóban ugyan, de megindult felfelé az újautó-kereskedelem és 2012-ben további növekedést hozhat a céges vásárlások területén a visszaigényelhető általános forgalmi adó.

Azonban a gyenge forint az összes adókedvezmények képes betenni – írja pénteken utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Különös fantomkereskedés folyt tavaly decemberben az autószalonokban. A kereskedők beszámolói szerint majd szétszedték őket a vásárlók, ám eközben a forgalomba helyezések alapján a DataHouse mégis 14,6 százalékkal kevesebb eladott új autót regisztrált, mint az előző év azonos időszakában.

A Magyar Nemzet kérdésére Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta, a választ az jelenti, hogy a vevők decemberben csak leelőlegezték, de nem vették át a járművet.

A lap kitér rá, ennek az volt a célja, hogy a 2011-es áron, forint-árfolyamon, forgalmi adóval, ám a 2012-es, csökkentett regisztrációs adóval jussanak a kívánt járműhöz. Mindez azt vetíti előre, hogy a januári forgalomba helyezési számok lendületes növekedést tükröznek majd, az adóváltozások következményeként, igaz ez csak pillanatnyi hatásként fog megmutatkozni.

Nem mellékesen elképzelhető, hogy az emelkedés folytatódik a további hónapokban is, hiszen a regisztrációsadó-tábla jelentős mérséklést tartalmaz, amely az új szabályozás következtében a kedvező környezetvédelmi besorolású gépkocsik vásárlóit jutalmazza.

Legalábbis elvben, mert az új rendelkezés életbelépésekor kiderült, hogy a NAV rendszere nem ismerte fel a legkorszerűbb, Euro 5-ös motorral szerelt autókat, így azok nem kaphattak rendszámot – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt