Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 06. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már három vakcinára lehet online időpontot foglalni

Már három vakcinára lehet online időpontot foglalni

Az érvényes regisztrációval rendelkezők a Sinopharm- és az AstraZeneca-oltás mellett már Szputnyik vakcinára is foglalhatnak időpontot a készlet erejéig - közölte szerdán a koronavirus.gov.hu.

Azt írták, hogy a Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.

"A kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Pfizer-oltás jelenleg nem foglalható, hiszen nincs eloltható Pfizer-vakcina" - hangsúlyozták a kormányzati oldalon.

Hozzátették, hogy a kedden érkezett Pfizer-szállítmány egyik részét az esedékes második körös oltásokra kell felhasználni, másik részéből pedig a 16-18 évesek oltása fog megkezdődni a jövő hét második felében.

A 16-18 évesek most még nem tudnak online időpontot foglalni, előbb péntekig regisztrálniuk kell, az online időpontfoglaló számukra néhány nap múlva nyílik majd, amiről tájékoztatást adnak - jelezték.

"Az oltási programban elérkeztünk az egyéni felelősség szakaszába, amikor már senki máson nem múlik, hogy ki mikor van beoltva, csak az egyénen. Az eredményes vakcinabeszerzéseknek köszönhetően ugyanis már nem a vakcina mennyiségen múlik, ki mikor kapja meg az oltást" - emelték ki.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu (ez az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér lakossági portálja) - fűzték hozzá.

Felhívták a figyelmet, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték.

A regisztráció státuszát a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ címen lehet ellenőrizni.

Az oltásra regisztrálni pedig a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára