Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 17. 14:26, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Már hívható a rezsicsökkentési zöld szám

Már hívható a rezsicsökkentési zöld szám

Már hívható az a zöld szám, amelyen a Magyar Energia Hivatal (MEH) szakértői adnak tájékoztatást a rezsicsökkentéssel kapcsolatos általános kérdésekben - hívja fel a figyelmet csütörtöki, közös közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a MEH.

A MEH a fejlesztési minisztérium felkérésére kedd óta üzemelteti az ingyenesen elérhető 06 80 205 386 információs vonalat. A szakértők a hívásokat hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, pénteken 8 és 14 óra között fogadják - áll a közleményben.
Az alaposabb áttekintést igénylő felvetéseket a telefonos ügyintézők írásban rögzítik, és három napon belül megválaszolják az érdeklődőknek.
Az NFM és az energia hivatal kiemeli: a konkrét fogyasztói panaszok kezelését az adott szolgáltató és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság végzi.
A lakossági földgáz-, áram- és távhőárak tízszázalékos csökkentése elsőként a januári fogyasztást összegző számlákban jelentkezik.
Előfordulhat, hogy az idei év első számlája még decemberi időszakra eső fogyasztást is tartalmaz, de a január elseje utáni energiafogyasztást már minden esetben a csökkentett díjakkal számlázzák a szolgáltatók - olvasható a közleményben.
A várhatóan leggyakrabban felmerülő kérdésekre összeállított válaszok a Magyar Energia Hivatal honlapján is olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.