Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 11. 08:50, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra

Már a 12-15 éveseket is lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra a kormány döntésének értelmében

- tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére.

A vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni az érintett korosztályt - írták.

A regisztrációt a szülő jogosult elvégezni, ennek során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, taj-számát, lakcímét, valamint a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermekét beoltatni kívánó szülő is automatikusan foglalhat időpontot az oltásra online az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.

A KTK azt kéri, hogy az oltásra a szülő vigye magával a hozzájárulási nyilatkozatot.

Az immunizálás önkéntes, arról a szülő jogosult dönteni - emelték ki.

Azt javasolták, hogy kérdés esetén a szülő kérje ki a háziorvos, a házi gyermekorvos vagy a gyermeket kezelő orvos véleményét is.

A KTK felhívta a figyelmet arra, hogy 12 év alattiakat továbbra sem lehet oltani, az ő regisztrációjukat nem fogadják el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni