Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Június 06. 12:26, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI / fotó: Takács Bálint

Már másodfokú a készültség Szentendrén

Már másodfokú a készültség Szentendrén

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Szentendre polgármestere csütörtök délelőtt 10 órától - közölte a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Kádár Kristóf tájékoztatása szerint az árvízvédelmi készültség szintjének megemelésére azért volt szükség, mert a Duna vízállása elérte a 620 centimétert a városnál.

A védelmi munkálatok miatt a gát környékéről továbbra is elküldik a bámészkodókat, csak a munkában résztvevők mehetnek oda - tette hozzá a kommunikációs vezető.

A település lakosságát egyelőre nem fenyegeti veszély, ám az üdülőövezetnek számító Pap-szigeten tartózkodó tíz embert nyaralóik elhagyására szólította fel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, mert a szigetet hamarosan elöntheti a víz. Az érintettek eleget tettek a felszólításnak - közölte Kádár Kristóf.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén