Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 19. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Már repül a Ryanair Budapestről

Már repül a Ryanair Budapestről

Megkezdte budapesti üzemelését a Ryanair. Az első Liszt Ferenc repülőtérre érkező járat fogadását követően, az ajándék tortának felszelésével ünnepélyesen is megnyitotta új budapesti bázisát az ír fapados légitársaság.

Az első budapesti járatot a légitársaság EI-DYN lajstromú Boeing 737-800 típusú repülőgépe teljesítette.

Először 6 új járatot indítottak, amelyek közül kettő újnak számít, hiszen Stanstedbe és a németországi Karlsruheba eddig nem volt járat Budapestről. A másik négy desztináció: Barcelona, Madrid, Dublin és Stockholm. További 26 járatot a következő hetekben indít el a Ryanair Budapestről.A London-Stansted járattal négyre emelkedik a brit fővárosban elérhető repülőterek száma, ráadásul igen kedvező árakon. A többi légitársaság Budapestről Heathrowra, Gatwickre és Lutonra kínál összeköttetést. A Ryanair karlsruhei járata közvetlen és kényelmes járatot jelent a Fekete erdő térségébe és Baden Badenba, híres fürdővárosba – írja az airportal.hu.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a járatnyitáskor kijelentette: 'A Ryanair visszacsábítása mindig is szerepelt a terveinkben és örömmel nyugtáztuk, amikor az első öt járat márciusi elindítását januárban bejelentették, most ez a szám már 32-re emelkedett. A Ryanair a 2-es terminálról indul és oda is érkeznek a gépei, ugyanazokat a díjakat fizeti, mint mindenki más légitársaság a 2-es terminálon. Ezzel kibővült a verseny és az utasok szélesebb kínálatból választhatnak, mindez jobban szolgálja a kényelmüket. Reméljük, hogy a Ryanair hosszú távra tervez Budapesten és hosszú időn keresztül áll az utasok rendelkezésére.”

A Ryanair 2005 és 2010 között már repült Budapestről Bristolba. East Midlandsbe és Dublinba. Visszatérésében az is közrejátszhatott, hogy Budapest változatlanul vonzó turisztikai desztináció mind a hagyományos magyar kultúra iránt érdeklődőknek, mind az izgalmas éjszakai életre vagy éppen a történelmi gyógyfürdőkre vágyók számára.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során