Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 20. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Márciusig várják a jelentkezéseket a HangHordozók idei kiírására

Márciusig várják a jelentkezéseket a HangHordozók idei kiírására

A Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó nyolcadik alkalommal hirdeti meg a HangHordozók című pályázatot, amelyre Az év versei 2017 kötetben szereplő bármely vers megzenésítésével lehet jelentkezni március 18-ig.

A magyar költészet napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőrendezvényeként, a kortárs magyar költészet népszerűsítése érdekében meghirdetett kiírásra egy pályázó maximum három művel nevezhet - közölték a szervezők az MTI-vel.

A jelentkezők anyagait hétfőtől egészen március közepéig várják. A legjobb pályázatot benyújtókat a zsűri személyesen is meghallgatja az április 6-i döntőben.

A zsűriben Harcsa Veronika, Csík János, Dinnyés József, Farkas Tibor zenészek és Stifner Gábor rádiós szerkesztő értékeli a pályázókat.

Az első helyezett 300, a második 150, a harmadik 100 ezer forintos díjazásban részesül.

További részletek a magyarnaplo.hu oldalán, vagy a Versmaraton Facebook-oldalán olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során