Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Július 28. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Szentendre Önkormányzata

Marokkói delegáció Szentendrén

Marokkói delegáció Szentendrén

A Marokkói Királyság vízügyért felelős minisztere és delegációja látogatott Szentendrére 2016. július 26-án.

Útjuk célja hazánk és a Marokkói Királyság közötti vízgazdálkodási együttműködés megalapozása, melynek kapcsán megtekintették városunk mobilgátját is, mely már bizonyított az árvízi védekezésben.

Július 26-án városunkba látogatott Charafat Afailal miniszter asszony marokkói delegációjának élén. A miniszter magyarországi útjának fő célja a Magyarország és a Marokkói Királyság közötti vízgazdálkodási együttműködésről szóló egyetértési szándéknyilatkozat aláírása, melyre a Belügyminisztériumban került sor július 27-én. A delegáció szakmai programokon vett részt az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Belügyminisztérium szervezésében.

Szentendrére elsősorban a mobilgát megtekintésére érkeztek, mely Magyarországon az első ilyen jellegű építmény. A miniszter asszonyt és kíséretét Verseghi-Nagy Miklós polgármester úr a Városházán, irodájában köszöntötte, majd a vendégek rövid városnézésre indultak. A séta végén tekintették meg a mobilgátat, amelynek építését a VSZ nZrt. dolgozói a helyszínen demonstrálták. A VSZ munkatársai gyakorlatilag pár perc alatt felállították a gát egy elemét, bizonyítva szakértelmüket és gyorsaságukat. A mobilgát – mely 2013-ban készült el, és sikeresen védte meg a várost minden idők legnagyobb árvízétől –, Szentendre egyik védjegye, mellyel méltán büszkélkedhetünk.

Fotó: szentendre.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét