Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 24. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Meddig emelkedhet az üzemanyagok ára?

Meddig emelkedhet az üzemanyagok ára?

Az olajpiacra nehezedő geopolitikai feszültségek miatt a következő hetekben sem fog csökkenni a hazai üzemanyagár.

Habár idén a várhatóan globális szinten lassuló gazdasági növekedés miatt stagnáló kereslet nem indokolja a kőolaj drágulását, az elhúzódó iráni konfliktus tartósan magas szinten tarthatja azt” – mondta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„A tavalyi év rendkívüli kritikus volt az olajexport számára, amikor az észak-afrikai zavargások nyomán a líbiai olajtermelés kiesése fokozottan érzékennyé tette az olaj világpiaci árát a geopolitikai feszültségekre. Habár Líbia olajkitermelése a vártnál gyorsabban indult újra, jelenleg az iráni konfliktus miatt még a tavalyinál is magasabb szintre emelkedett a kőolaj világpiaci ára. Az északi tengeri (brent) olaj ára euróban jelenleg megközelíti a 2008-as csúcsot, miközben forintban már meg is haladta azt” – tette hozzá a befektetési szakember.

„A jelenlegi helyzet azért is kényes, mert amennyiben a kőolaj ára tartósan, akár egy évig is a jelenlegi szinten marad, az nem csak a rendkívül magas üzemanyagárak további növekedését jelentheti, hanem akár 0,5 százalékkal is csökkentheti globális szinten a GDP növekedést. Hazai szinten a benzin és gázolaj árának változását a forint árfolyammozgása is befolyásolhatja, így aki tankolni készül, annak érdemes figyelnie az euró/forint árfolyamot” – hangsúlyozta Horváth István.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére