Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 01. 08:07, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/OrientPress Hírügynökség

Még szeptember végéig vár a Dumtsa Korzó

Még szeptember végéig vár a Dumtsa Korzó

Idén is remek hangulatot varázsol Szentendrére a Dumtsa Korzó. A látogatók élményeket gyűjthetnek a színes kínálatból, régi barátokkal futhatnak össze és új ismeretségeket köthetnek a hangulatos környezetben.

Amellett, hogy a rendezvénysorozat programja követi az ünnepeket és a helyi hagyományokat, minden hét újdonságot, meglepetéseket tartogat. A tematikus hétvégékben megismerkedhetnek, megkóstolhatnak az érdeklődők egy-egy aktuális zöldséget/gyümölcsöt és annak minden változatát a spárgától a szőlőig.
A helyi és környékbeli képző- és iparművészek mellett jelen vannak a különleges gasztronómiai csemegéket (szarvaskolbász, termelői sajtok, ürmös bor, vagy a macaron), biotermékeket, süteményeket, fűszereket árusító helyi termelők.

A gyerekek és családok minőségi szórakozására továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a szervezők. A gyereksátor állandó foglakozásai mellet izgalmas programokkal várják a kicsiket, akik újra felvehetik a kuktasapkákat, vagy táncolni tanulhatnak, a legkisebbek kényelmét pedig a baba-mama sarok biztosítja.

Az idei Dumtsa Korzó a tavalyinál még szélesebb körű, a maga nemében egyedülálló civil összefogásban valósul meg a Szentendre és Térsége TDM, helyi civilek és szervezeteket segítségével, akiknek lelkes munkája és ötletei teszik igazán különlegessé a rendezvényt.

A rendezvény szeptember 29-ig tart, a programok minden pénteken, szombaton11-22h között, vasárnap pedig 11-21h között várja a közönséget Szentendre belvárosában, a Dumtsa Jenő utca az Apor hídig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.