Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2019. Szeptember 29. 20:17, vasárnap | Helyi

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

A Kiss Ádám Kálvária térre meghirdetett lakossági fórumán, a Vasúti villasor és a Rózsakert körzetében élő lakók elsősorban a város közlekedésfejlesztési kérdéseiről kérdeztek.

Kiss Ádám egész életére az jellemző, hogy szeret a közösségért tenni. A gimnázium után a szentendrei Magyar Vöröskeresztnél és a Gondozási Központban kezdett önkéntes munkával. E két intézményben szerette meg a szociális munkát, amely hivatásává vált. Később fogyatékkal élőkkel és pszichiátriai betegekkel foglalkozott törvényes képviselőként, mely munkát mind a mai napig végzi amellett, hogy a Szentendrei Hajléktalanszálló vezetője.

Barátaival azért alapította meg a Philanthropy Alapítványt, hogy még több rászorulón segíthessen, és 5 éve a szentendrei Önkormányzat Jóléti Bizottságának tagjaként vesz részt aktívan a város számos szociális programjának megszervezésében.

Szociális munkája, hivatása által tehát megszokta, hogy az élete nagyrészt arról szól, hogyan orvosolja mások gondjait.

A Kálvária térre meghirdetett fórumán sok minden szóba került, de leginkább a város közlekedéssel kapcsolatos kérdéseit vetették fel a körzet lakói. Ahhoz várják a segítséget Kiss Ádámtól, hogy még több infrastrukturális fejlesztés történjen a körzetben, további járdák és utak kerüljenek javításra, és hogy a közlekedésbiztonsági kérdések még nagyobb hangsúlyt kapjanak, az egyirányúsításoktól kezdve a forgalomlassításokig.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 19:17, vasárnap | Külföld

Őrizetbe vették az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét

A holland rendőrség őrizetbe vette az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét, a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot

2021. Január 24. 18:02, vasárnap | Belföld

A nyugdíjakban januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés

Idén januártól megjelent a 3 százalékos nyugdíjemelés a nyugellátásokban; a költségvetési törvény 3 százalékos inflációt jelez előre 2021-re,

2021. Január 24. 17:00, vasárnap | Belföld

Szijjártó: nemzeti érdek az oltás menetének felgyorsítása

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2021. Január 24. 16:09, vasárnap | Külföld

Kimentettek tucatnyi bányászt a Kelet-Kínában berobbant aranybányából

Kimentettek tizenegy bányászt a kelet-kínai Santung tartományban két hete berobbant aranybányából vasárnap - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.