Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2019. Szeptember 29. 20:17, vasárnap | Helyi

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

A Kiss Ádám Kálvária térre meghirdetett lakossági fórumán, a Vasúti villasor és a Rózsakert körzetében élő lakók elsősorban a város közlekedésfejlesztési kérdéseiről kérdeztek.

Kiss Ádám egész életére az jellemző, hogy szeret a közösségért tenni. A gimnázium után a szentendrei Magyar Vöröskeresztnél és a Gondozási Központban kezdett önkéntes munkával. E két intézményben szerette meg a szociális munkát, amely hivatásává vált. Később fogyatékkal élőkkel és pszichiátriai betegekkel foglalkozott törvényes képviselőként, mely munkát mind a mai napig végzi amellett, hogy a Szentendrei Hajléktalanszálló vezetője.

Barátaival azért alapította meg a Philanthropy Alapítványt, hogy még több rászorulón segíthessen, és 5 éve a szentendrei Önkormányzat Jóléti Bizottságának tagjaként vesz részt aktívan a város számos szociális programjának megszervezésében.

Szociális munkája, hivatása által tehát megszokta, hogy az élete nagyrészt arról szól, hogyan orvosolja mások gondjait.

A Kálvária térre meghirdetett fórumán sok minden szóba került, de leginkább a város közlekedéssel kapcsolatos kérdéseit vetették fel a körzet lakói. Ahhoz várják a segítséget Kiss Ádámtól, hogy még több infrastrukturális fejlesztés történjen a körzetben, további járdák és utak kerüljenek javításra, és hogy a közlekedésbiztonsági kérdések még nagyobb hangsúlyt kapjanak, az egyirányúsításoktól kezdve a forgalomlassításokig.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 18:08, kedd | Belföld

Hamis és rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést találtak két kamionban

Több mint négyszázezer hamis és rossz minőségű védőmaszkot, valamint nyolcvanezer egyéb egészségügyi védőeszközt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópályán két kamionban

2020. Július 07. 17:00, kedd | Külföld

Bubópestises eset miatt óvintézkedéseket vezettek be Észak-Kínában

Óvintézkedéseket vezettek be az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen, miután a hétvégén egy bubópestis-fertőzöttet azonosítottak - számolt be oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

2020. Július 07. 16:07, kedd | Kék hírek

Hét év börtönt kapott húszkilónyi drog elrejtéséért egy külföldi kamionos

Hét év börtönre ítéltek kábítószer birtoklásáért egy horvát-szerb állampolgárságú kamionsofőrt, aki csaknem húszkilónyi marihuánát rejtett el járműve fülkéjében. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős.

2020. Július 07. 15:06, kedd | Belföld

Ötödször is elrajtol a Budapest Urban Games

Augusztus 29-én több százan úszhatják át a Dunát, futhatnak, jógázhatnak a közterületeken és kipróbálhatják a street workoutot.