Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2019. Szeptember 29. 20:17, vasárnap | Helyi

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

Még többet tenni a közlekedésbiztonságért

A Kiss Ádám Kálvária térre meghirdetett lakossági fórumán, a Vasúti villasor és a Rózsakert körzetében élő lakók elsősorban a város közlekedésfejlesztési kérdéseiről kérdeztek.

Kiss Ádám egész életére az jellemző, hogy szeret a közösségért tenni. A gimnázium után a szentendrei Magyar Vöröskeresztnél és a Gondozási Központban kezdett önkéntes munkával. E két intézményben szerette meg a szociális munkát, amely hivatásává vált. Később fogyatékkal élőkkel és pszichiátriai betegekkel foglalkozott törvényes képviselőként, mely munkát mind a mai napig végzi amellett, hogy a Szentendrei Hajléktalanszálló vezetője.

Barátaival azért alapította meg a Philanthropy Alapítványt, hogy még több rászorulón segíthessen, és 5 éve a szentendrei Önkormányzat Jóléti Bizottságának tagjaként vesz részt aktívan a város számos szociális programjának megszervezésében.

Szociális munkája, hivatása által tehát megszokta, hogy az élete nagyrészt arról szól, hogyan orvosolja mások gondjait.

A Kálvária térre meghirdetett fórumán sok minden szóba került, de leginkább a város közlekedéssel kapcsolatos kérdéseit vetették fel a körzet lakói. Ahhoz várják a segítséget Kiss Ádámtól, hogy még több infrastrukturális fejlesztés történjen a körzetben, további járdák és utak kerüljenek javításra, és hogy a közlekedésbiztonsági kérdések még nagyobb hangsúlyt kapjanak, az egyirányúsításoktól kezdve a forgalomlassításokig.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 18:08, vasárnap | Belföld

Megtriplázódott a májusi vendégéjszakák száma Magyarországon a tavalyihoz képest

Májusban a tavalyihoz viszonyítva több mint 200 százalékkal, több mint 1 millió 250 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon

2021. Június 13. 17:07, vasárnap | Külföld

Csomagolóanyagok és palackok alkotják az óceánokban lévő műanyagok többségét

Az elvitelre vásárolt élelmiszerek csomagolóanyaga és az italospalackok alkotják az óceánokban lévő műanyagszemét többségét egy spanyol kutatás szerint.

2021. Június 13. 16:08, vasárnap | Külföld

Ismét szigorításokat vezetnek be Moszkvában

Oroszországban február 15. óta először emelkedett ismét 13 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.