Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Július 03. 11:04, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Megcsapolta rokona bankszámláját

Megcsapolta rokona bankszámláját

A rendőrök vádemelést javasolnak a csalással gyanúsított férfi ellen.

Egy bácsalmási lakos 2021. február 23-án bejelentést tett a helyi rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki hónapokon keresztül pénzt emelt le a bankszámlájáról. A feljelentő elmondta, hogy az egyik tranzakció során feltűnt neki, hogy kevesebb pénz van a számláján, mint kellene, így több hónapra visszamenőleg ellenőrizte a banki kivonatait. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy közel 900 ezer forintja szőrén-szálán eltűnt – közölte a rendőrség szombaton.

Az iratokból aztán kiderült, hogy a sértett egyik rokona 2020. márciusától kezdődően 5000 és 100 ezer forint közötti összegeket utalt át magának. A férfi kihasználta, hogy áldozata egyszer segítséget kért tőle egy internetes utalás során: a tranzakciót a csaló a saját telefonján hajtotta végre, majd az elmentett adatokkal visszaélve károsította meg 58 éves rokonát.

A 23 éves tataházi illetőségű gyanúsítottat információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen, nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a rendőrök. A szabadlábon védekező férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a pénzösszegeket minden esetben elköltötte.

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói az ügyben a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.