Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 21. 20:34, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Megérkezett a Dráva utcához az Élet menete Budapesten

Megérkezett a Dráva utcához az Élet menete Budapesten

Megérkezett a Dráva utcához, a megemlékezés színhelyére az Élet menete vasárnap a fővárosban. A tizenegyedik alkalommal tartott felvonuláson, amellyel a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek, sok ezren vesznek részt.

A sófár jelére indult el a menet, amely Margit híd pesti hídfőjétől, a Képviselői Irodaháztól a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig, a megemlékezés színhelyéig vezetett. A tömegben az MTI tudósítói mások mellett Balog Zoltán emberierőforrás-minisztert, Rogán Antalt, a Fidesz-frakcióvezetőjét, Mesterházy Attilát, az MSZP elnök-frakcióvezetőjét, Bajnai Gordont, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjét, Jávor Benedeket, a Párbeszéd Magyarországért társelnökét, Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, Cserháti Ferencet, a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott tagját, továbbá Ilan Mort, Izrael és Eleni Tsakopoulos Kounalakist, az Egyesült Államok nagykövetét látták.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Az Élet Menete Alapítvány tizenegyedik alkalommal tartott rendezvényének kezdetén Bandi László, az alapítvány kuratóriumának tagja a azt mondta: "célunk, hogy megtanítsuk a holokauszt leckéit és megmutassuk a jövő generációinak, mi az oka annak, hogy minden évben közösen megfogadjuk, hogy "Soha többé'!"
Kiemelte: "mivel az antirasszizmus újra rendkívül aktuális és sürgetően fontos Magyarországon, az Élet menetének kardinális súlya van 2013-ban is".

MTI Fotó: Kovács Tamás

A Margit híd pesti hídfőjénél a menet indulásakor néhány ember kifeszített egy molinót, amelyen - egy Petőfi Sándor-vers részletét felhasználva - azt üzenték Simon Peresznek, Izrael elnökének: "Foglalod a kurvanyádat, de nem ám a mi hazánkat". A tömeg "Nácik haza!" felkiáltással és füttyel jelezte nemtetszését, kisebb dulakodás is kialakult, majd a rendőrök eltávolíttatták a feliratot.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Kovács Viktória az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy három embert igazoltattak.
A menetben magyar, izraeli, EU-s és - Carl Lutz svájci embermentőre emlékezve - svájci zászlókat lengettek, valamint az Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetem molinóját is vitték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton