Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Megkezdte új iPhone telefonjai árusítását az Apple

Megkezdte új iPhone telefonjai árusítását az Apple

Pénteken megkezdte az új iPhone telefonok árusítását az Apple Európában és Ázsiában, hamarosan az amerikai boltok is nyitnak. A vevők eddig inkább a drágább és fejlettebb új 5S modell iránt érdeklődnek, a takarékosnak mondott 5C modell iránt kisebb a kereslet.

Először fordul elő, hogy az általános nemzetközi árusítás megkezdésével egy időben már Kínában is rögtön elérhetővé válnak az Apple legújabb termékei. Elemzők szerint ezért is várható, hogy az első hétvégén legalább annyi darabot adnak el az új készülékekből, mint az eggyel korábbi szériából az előző évben annak nyitó hétvégéjén. Ez legalább 5 millió eladott új telefont jelentene.

Pénteken több százan várakoztak az Apple boltjai előtt Párizstól kezdve Tokióig. Sok boltban nagyon gyorsan elfogytak az új telefonok, Frankfurtban és Londonban például csak a fekete modellekből maradtak készleten, mert az ezüst- és az aranyszínűeket rögtön elkapkodták. Az Apple nem kommentálta a hírt, de állítólag Kínában olyan gyorsan fogynak az aranyszínű 5S készülékek, hogy a gyártóktól már kérték is a gyártási kapacitás bővítését.

Az Apple reményei szerint év végére 100 országban fog több mint 270 szolgáltató iPhone telefonokat árusítani. A cég abban bízik, hogy a nagy kereslet megnyugtatja a tőzsdei befektetőket, hogy az Apple még mindig egy jó vállalat. Sok elemző abban reménykedett, hogy az Apple új telefonjai több újdonságot fognak tartalmazni, ezért az új modellek ebből a szempontból csalódást okoztak. Az új modellek ismertetése óta az Apple részvényeinek árfolyama csütörtökig 7 százalékot esett.

Az Egyesült Államokban az 5S készülékek 199 dollárba kerülnek egy kétéves szerződéssel, vagy 649 dollárba a szerződés nélkül. Az 5C modellek ára ugyanígy 99 dollár, illetve 549 dollár. Az Apple a második negyedévben 31,9 millió készüléket adott el, s most abban reménykednek, hogy az új modellekkel növekedni fognak az eladások.

Az amerikai vállalatnak kellenek a jó piaci adatok, mert szorítja őket a konkurencia. A Samsung a második negyedévben 71,3 millió okostelefont értékesített, jóval többet, mint az Apple. A Samsung megpróbál terjeszkedni az amerikai piacon, és ki akarja szorítani az Apple-t Kínából is, ahol a dél-koreai cég kevesebb mint 100 dollárért árul okostelefonokat. Az Apple vezetői azzal vágnak vissza, hogy ők a prémium vásárlói kört akarják megcélozni, mert ott vannak a nagy lehetőségek.

A KGI Securities egyik elemzője szerint a negyedik negyedévre az Apple 28 millió 5S telefont adhat el, és 18,7 millió 5C telefont. Az amerikai vállalat összesített okostelefon-eladása abban a negyedévben – a régi és az új modelleket is egybevéve – elérheti az 55 millió darabot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.