Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 04. 11:39, csütörtök | Helyi
Forrás: PMRFK

Meglepően józan volt a húsvét az utakon

Meglepően józan volt a húsvét az utakon

A „Józan Húsvét” elnevezésű kampány keretében tartott fokozott ellenőrzést a rendőrség múlt péntektől keddig. Az adatok alapján idén kevesebb ittas autós közlekedett az utakon.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt idén jelentősen megemelkedett a megyénk útjain közlekedő járművek száma. Mivel a húsvéti időszakra jellemző, hogy az átlagosnál többen hagyják figyelmen kívül az alkoholfogyasztás melletti járművezetés veszélyeit, ezért a kampány ideje alatt kiemelten fontos szempont volt az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, az agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása, valamint a demonstratív rendőri jelenlét biztosítása. Ennek célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása a húsvéti ünnepek alkalmával.

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a közúti közlekedés biztonságának fenntartására, melynek során feladataikat az alábbiakra figyelemmel hajtották végre:
• ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése;
• agresszív, szabályszegő gépjárművezetők intézkedés alá vonása;
• passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

Március 30. és 2013. április 1. (szombat- hétfő) közötti időszakban 1969 fő ittasságát ellenőrizték kollégáink Pest megye útjain, melyek közül 17 járművezető (0,86%) szervezetében mutattak ki alkoholt. Személygépkocsi vezetők 10 esetben, kerékpárosok 6 esetben, segédmotor kerékpárosok, pedig 1 esetben vezettek ittasan, a vezetői engedélyét egy személynek vették el.

Ittas, vagy bódult állapotban történő járművezetővel szemben két esetben intézkedtek, ellenük büntetőeljárás indult. Szintén két estben tettek szabálysértési feljelentést olyan személyek ellen, akik alkohol hatása alatt vezették járműveiket.
Hatósági engedély elvételére 17 esetben került sor (műszaki érvényesség hiánya miatt 10 esetben).

Helyszíni bírságot összesen 390 esetben szabtak ki a rendőrök, szabálysértési eljárást 44 esetben, közigazgatási eljárást 508 esetben kezdeményeztek.

Három nap alatt a Pest megyei rendőrök 17 személyt fogtak el, közülük 11 főt körözés alapján. Előállításra 22 esetben került sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: