Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 22. 07:42, péntek | Külföld
Forrás: mti

Megpróbáltak elrabolni egy brit katonát Angliában

Megpróbáltak elrabolni egy brit katonát Angliában

Megpróbálták elrabolni a brit királyi légierő (RAF) egyik tagját. A rendőrség szerint nem lehet kizárni, hogy terrorcselekmény-kísérletről van szó.

Az incidens a kelet-angliai Norfolk megyében történt szerda délután, az RAF helyi támaszpontjánál. A rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a kiszemelt áldozat éppen kocogott, amikor ketten megpróbálták berángatni egy kisbuszba.

Egyiküket a kiszemelt áldozat a földre teperte és amíg a másik megpróbálta talpra segíteni társát, a katona el tudott menekülni a helyszínről. Ezután a két támadó is elmenekült a járművel.

A nyomozást vezető rendőrtiszt szerda délutáni sajtótájékoztatója szerint egyértelmű, hogy emberrablási kísérlet történt, és a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet kizárni a lehetséges indítékok közül a terrorizmust sem, bár "számos egyéb lehetőség is felmerülhet".

A rendőrségi személyleírás "közel-keleti kinézetűként" határozza meg a két támadót; egyiküknél "katonai típusú" kés is volt.

A környéket a rendőrség lezárta, és a hatóságok kérték a támaszpont személyzetét, hogy egyenruhában, illetve katonai azonosítókkal ne mutatkozzanak a létesítményen kívül.

A King's Lynn városa közelében működő támaszponton tízezren dolgoznak, és itt állomásoznak az RAF Tornado GR4 harci gépei is, amelyek rendszeresen részt vesznek közel-keleti hadműveletekben.

Brit katonát brit földön legutóbb 2013 májusában ért terrorista indíttatású támadás. A 25 éves Lee Rigbyt - aki 17 éves kora óta szolgált a brit hadseregben, és megjárta az afganisztáni frontot is - két nigériai származású fanatikus iszlamista a délkelet-londoni Woolwich kerület laktanyája mellett autóval a járdára felhajtva elütötte, majd késekkel, húsvágó bárdokkal megölte és megpróbálta lefejezni.

Egyiküket 2014-ben szabadlábra helyezés lehetősége nélküli tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, a másiknak minimum 45 évet kell rács mögött töltenie.

Címkék: brit, elrablás, katona, naglia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése