Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 17. 09:26, péntek | Belföld
Forrás: mti

Megsemmisítés helyett kutyaeledelként árulta a nyúlhúst egy fővárosi cég

Megsemmisítés helyett kutyaeledelként árulta a nyúlhúst egy fővárosi cég

Megsemmisítés helyett kutyaeledelként értékesítette az elvéreztetett nyúlhúst egy fővárosi cég, a helyszínről több mint 2 tonna terméket szállíttattak el megsemmisítésre.

A bírság megállapítása folyamatban van - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel pénteken.

A cég elvéreztetett nyulak nyúzására, a testek gyűjtésére és elszállíttatására rendelkezett engedéllyel. A vizsgálat feltárta, hogy a melléktermékgyűjtő vállalkozás, az engedélytől eltérően, a nyulakat kibelezte, darabolta, csomagolta és részben fagyasztva, részben előhűtötten tárolta. A telephelyen rendkívül rossz higiéniai körülmények uralkodtak.

A vállalkozó az akció során elismerte, hogy a húst állati takarmányként kutyatartóknak értékesítette, felhívva a figyelmüket, hogy azok emberi fogyasztásra nem alkalmasak. A vásárlók nevét és címét ugyanakkor nem tudta megadni, emiatt a hatóság kéri, hogy aki a Kuti Pet-Food Kft.-től nyúlhúst vásárolt, ne használja fel sem állati takarmányozásra, sem emberi fogyasztásra.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során