Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 04. 11:22, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Megszűnt az ivóvíz-korlátozás Dunabogdányban

Megszűnt az ivóvíz-korlátozás Dunabogdányban

Feloldotta az ivóvíz-korlátozást a DMRV ZRT. a korábban országosan is kritikus védekezési pontnak nyilvánított településeken, így Pilismaróton és Dunabogdányban.

A helyreállítási munkákat követően a napokban fejeződtek be az árhullámmal érintett települések hálózatainak fertőtlenítő munkálatai a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területén. Az érintett területen térségünkben Dunabogdányban korlátozta az ivóvíz fogyasztását a társaság, melyet most feloldott a településen is.

A vízmű megelőző és védekező munkájának köszönhetően az árvízzel közvetve vagy közvetlenül érintett 21 település 162 000 lakosa számára sikerült vízhiány és közegészségügyi probléma nélkül fenntartani az ivóvíz szolgáltatást.

Minderről sajtótájékoztatón bővebben is beszél hétfőn Dunabogdányban Tóth István, a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. vezérigazgatója, Márton Péter, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Pergel István Csaba, Pilismarót polgármestere és Pályi Gyula János, Dunabogdány polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.