Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 14. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: We Love Budapest

Menetrendszerű vízitaxi indult a Dunán

Menetrendszerű vízitaxi indult a Dunán

A DunaTaxival fél óra alatt Szentendrére, egy óra alatt Visegrádra lehet jutni Budapestről.

A Dunarama már hatodik éve szállítja a vízen utazókat – ez egy 260 lóerős motorral rendelkező vízilimuzin, amely akár 70 km/órás sebességgel is száguldhat a vízen, miközben mi pezsgőt kortyolgathatunk a bőrfotelekben pihenve. Jellegzetes fa hajóira, illetve annak tapasztalataira építve valósították meg régóta dédelgetett ötletüket a tulajdonosok, amely idén tavasszal debütált, ez pedig a sötétített üvegű, kék-sárga színeket kapott DunaTaxi – írja a We Love Budapest.

Az egyedi tervezésű eszköz 12 személy, illetve kerékpárok szállítására is alkalmas vízitaxi, amely ideális arra, hogy gyorsan és könnyen elérjük a fővároshoz közel eső településeket. Így ha a fővárostól nem messze szeretnénk kirándulni vagy kerékpározni, akár fél órán belül eljuthatunk Szentendrére vagy egy órán belül Visegrádra, ráadásul egy élményhajózással egybekötve. A szentendrei járatok mostantól egész évben elérhetők, és szombattól hétfőig indulnak a Dock 8A állóhajóról, majd 14 órakor indulnak vissza a szentendrei kikötőből.

Fotó: dunataxi.hu

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.