Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. December 11. 07:35, kedd | Helyi
Forrás: MTI / fotó:illusztráció

Mérgező a Skanzenben készült adventi koszorú

Mérgező a Skanzenben készült adventi koszorú

Mérgező a Skanzenben tiszafából, december elsején és másodikán készült adventi koszorú, ezért a múzeum munkatársai azt kérik mindenkitől, hogy dobják ki azt, mert a felhasznált tiszafa elfogyasztva mérgező.

Veszélyes a Skanzenben készült adventi koszorú, legalábbis a tiszafából készült. Ezért a múzeum munkatársai azt kérik mindazoktól, akik december elsején és másodikán adventi koszorút készítettek a Skanzenben, hogy dobják ki azt, mert a felhasznált tiszafa elfogyasztva mérgező.

Az intézmény vezetősége elnézést kért mindenkitől és sajnálkozását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy – virágkötészeti szakkönyvek alapján – a tiszafa ágait is felhasználták az adventi koszorúk készítéséhez – tájékoztatta a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum hétfőn közleményben az MTI-t.

A tiszafa érintés során nem, csak akkor mérgez, ha valaki elfogyasztja a leveleit vagy a magját” – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy elővigyázatossági okokból azt kérik az érintettektől, a kézműves foglalkozásokon készített koszorúkat dobják ki.

A Budapest Corvinus Egyetem Kertészetmérnöki Kar Dendrológiai és Dísznövény tanszékének szakértői, illetve a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán a Skanzen megkeresésére azt közölték, hogy a növény nagyon mérgező és nem javasolják a használatát.

A múzeum az említett hétvége látogatóit a téli nyitvatartás ideje alatt felhasználható jeggyel kárpótolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét