Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Április 20. 08:15, szombat | Helyi
Forrás: lvp

Messi és Ronaldo nyomdokaiban a szentendrei ifjú focisták

Messi és Ronaldo nyomdokaiban a szentendrei ifjú focisták

Minden bizonnyal Messi és Ronaldo is megirigyelné az ifjú szentendrei labdarúgó-palánták közelmúltbeli sikereit. A Sze-Fi Labdarúgó SE fiatal csapatai ugyanis sorra hódították el a kupákat az elmúlt hónapokban.

Kupagyőzelmek és különdíjak sorát gyűjtötték be Sze-Fi Labdarúgó Sport Egyesület csapatai az elmúlt pár hónapban. Az ifjú focisták februártól kezdve sorozatban szerepeltek kimagaslóan a különböző tornákon, sokszor leiskolázva nagy múltú egyesületek alakulatait. A sikerek során még februárban az U10-es és az U8-as korosztály nyitotta meg Hidegkúton, ahol a 9 és 7 évesekből álló együttes is egyaránt ezüstérmet szerzett, olyan csapatokat legyőzve, mint a II. kerületi UFC vagy a Mészöly Focisuli.

Ezt követően még februárban az első Nagytarcsai Focitornán vettek részt az ifjú szentendrei tehetségek, akik közül az U8-as alakulat az összes meccsét megnyerve, a döntőben az UTE I. csapatát 4-0-ra legyőzve szerezte meg a kupát. Mellettük pedig U11-es együttes az elődöntőben megverve Szeged csapatát, harmadikként zárta a tornát.

A Törökbálinti Farsangi Focitornával márciusban folytatódott a Sze-Fi menetelése, amely hagyományaihoz híven ezúttal is több korosztállyal képviselteti magát ezen a kupán, így pályára lépett az U11-es, U10-es, U9-es, U8-es és U7-es csapat is. Az U10-es csapat kiemelkedően teljesítve, kapott gól nélkül nyerte meg a tízcsapatos tornát, míg az U8-as alakulat bronzérmet szerzett. A csapatsikerek mellett ráadásul a szentendrei játékosok söpörték bel a legjobb egyéni díjakat is. Vattay Márton ugyanis a legjobb mezőnyjátékos lett, Tajti Ákos és Kovács Dániel egyaránt a gólkirályi címet érdemelte ki, míg Lang Marcell a legkiválóbb kapus díjjal zárta a tornát.

Áprilisban Dunakeszin tette le a névjegyét a Sze-Fi LSE a tavaszi Bozsik-torna első fordulójában, melyben az egyesület valamennyi korosztálya pályára lépett. Közülük az óvodások hihetetlen teljesítménnyel nyolc meccsből hatot megnyerve magasodtak ki a résztvevők közül. Mellettük az U9-es együttes remek egyéni és csapatteljesítményt nyújtva játszott. Az U9-es A csapat négy győzelemmel zárta a tornát, míg a B a négy összecsapásból hármat győztesként zárt. Az idősebbek közt pedig az U11-es alakulat mindössze egy gólt kapva, négy fölényes győzelmet aratott.

A Sze-Fi játékosai a számost sikert követően már készülnek a következő kihívásokra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban