Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Június 03. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: TV Szentendre

Mi lesz a hulladékkal Szentendrén?

Mi lesz a hulladékkal Szentendrén?

Közbeszerzési eljárást ír ki Szentendre önkormányzata a hulladékgazdálkodási feladatok ellátására – döntött rendkívüli ülésén 2016. május 30-án a képviselő-testület.

A városban a hulladék elszállítása egyelőre az eddigi gyakorlat szerint történik, a szolgáltatás számlázásának azonban egy törvényi változás miatt új rendje lesz. A szolgáltatást igénybe vevők a jövőben nem a Városi Szolgáltatótól, hanem az erre létrejött központi szervtől kapják majd a számlát.

A város nem kívánja tovább növelni a Városi Szolgáltató több százmilliós hiányát azzal, hogy a városi cég szállítsa el a szemetet egyelőre díjfizetés nélkül. Ezért írtak ki közbeszerzési eljárást a feladat elvégzésére.

A rendkívüli testületi ülést megelőző bizottsági ülésen és a májusi rendes Képviselő-testületi ülésen már elkezdődött az álláspontok közelítése, a városi szemétszállítás államosításával kapcsolatban kialakult helyzetről. A Nemzeti fejlesztési Minisztérium március végén jelentette be, hogy április elsejétől elindul az országosan egységesített hulladékelszállítási rendszer, amit a városi szolgáltatók helyett a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. végez majd, amivel a kormányzat célja a fenntartható, rendezett, átlátható hulladékgazdálkodási rendszer létrehozása, amely garantálja a közszolgáltatás folyamatosságát, biztonságát és a rezsicsökkentés eredményeinek megtartását. Városunkban a probléma abból ered, hogy az új rendszer még nem, a régi szolgáltató már nem számlázhat a lakosok felé, valamint a helyi szentendrei szolgáltató a VSZ ZRT. működési költségei nem biztosítottak.

A polgármester előterjesztésével kapcsolatban, - mely szerint egy külső céget bíznának meg a szemétszállítással - az ellenzéki képviselők aggályaikat fejezték ki. A rendkívüli ülésre a Társaság az Élhető Szentendréért képviselői készítettek egy módosító javaslatot, amit nem fogadott el a képviselő-testület.

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára