Városlista
2021. szeptember 21, kedd - Máté

Hírek

2021. Július 11. 11:14, vasárnap | PR

Miért érdemes már most gumiprofillal szigetelni az ablakot?

Miért érdemes már most gumiprofillal szigetelni az ablakot?

Az öreg ablakok soha nem szűnő problémát jelentenek egy lakásban, így ha cserélni nem lehet, érdemes a szigetelésre figyelmet fordítani.

De miért fontos már most feltenni a gumiprofilokat az ablakra, és nem várni vele őszig?

Szerencsére egyre többen ismerik a gumiprofilokat, amivel az ablakok utólagos szigetelése szinte gyerekjáték. A sokféle formában készülő ablakszigetelő gumiprofilok sikerrel veszik fel a versenyt a huzattal szemben még az erősen megvetemedett ablakok esetében is.

Amit az ablakszigetelő gumiprofilokról tudni érdemes

Az öreg ablakoknál rendkívüli problémát jelent, hogy sokszor nem lehet cserélni őket. Ennek lehet oka az anyagiak mellett az is, hogy műemlék jellegű háznál az ablak különleges formája olyan mértékben megdrágítaná egy új ablak gyártatását, hogy neki sem fogunk. Viszont az elöregedett, megvetemedett ablakok problémáját mindenképpen kezelni kell.

A kisebb-nagyobb rések mellett az is gond lehet, hogy a rések mérete és elhelyezkedése legtöbbször nem egyforma, ezáltal rendkívül nehéz egyetlen jó megoldást találni, ami lezárja mindet. Erre lehet tökéletes megoldás a gumiprofil.

A gumiprofilok eleve többféle változatban készülnek, ami lehetővé teszi a néhány milliméterestől egészen akár az egy centisig bármilyen rés lezárását. A különféle profilok kombinálásával tökéletesen orvosolja a rések eltérő méretének problémáját. Emellett a gumiprofil magában is rendkívül rugalmas, így eleve jól alkalmazkodik a kisebb váltásokhoz.

Nem csak télen segít

Kevesen tudják, hogy a hideg és a huzat kizárása mellett a gumiprofilok tökéletesen alkalmasak arra is, hogy a zajhatásokat csökkentsék. Ennek magyarázata egyszerű: azon a résen, amin a levegő bejut, a hanghullámok is jobban átszűrődnek, ezáltal a lakás zajosabb. Ha elzárjuk a réseket, a huzat mellett kizárjuk az utcazajt, a forgalom hangjait és a keletkezett port is. Éppen ezért az ablakszigetelő gumiprofil felhelyezése az év bármely szakában praktikus lépés.

A gumiprofilok kiváló minőségű gumiból készültek, ezáltal rendkívül tartósak. Egyes változatok akár öt éven keresztül megbízhatóan szigetelnek, így hihetetlenül költséghatékony megoldást nyújtanak olyan helyzetben, ahol vagy eleve nincs más megoldás, vagy túl drága lenne az új ablak vásárlása.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 10. 12:29, péntek | PR

Betonvibrátor, a rezgésre hangolt tömörítés

Betonfelületek létrehozásakor alapvető elvárás, hogy az kellőképpen sima és tömör legyen.

2021. Augusztus 17. 10:35, kedd | PR

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Bár a koronavírus miatt számos szállás zárva tartott, mára már enyhültek a korlátozó intézkedések annyira, hogy bátran foglalhatunk szállást és indulhatunk kirándulni, nyaralni, akár védettségi igazolvány nélkül is.

2021. Augusztus 06. 08:34, péntek | PR

Óriás irodaházat takarítanak

Környezetbarát technológiát vállalva nyerte el Budapest egyik legnagyobb új irodaépületének rendben tartását, a takarítási szolgáltatásokban piacvezetők között számon tartott Jánosik és Társai Kft.

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.