Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 16. 07:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Minden nap tüntetnek

Minden nap tüntetnek

Ismét tüntetéseket tartottak a kormány megszorító intézkedései ellen a görög fővárosban.

Ezúttal a taxisofőrök és a közszféra dolgozói vonultak utcára, a jövő hétre pedig 48 órás általános sztrájkot terveznek a kormány gazdasági csomagjától leginkább szenvedő munkavállalók.

Nem múlik el nap tüntetés nélkül a görög fővárosban. Pénteken a taxisofőrök és a közszférában dolgozók ezrei özönlötték el Athén utcáit, így tiltakozva a kormány tervezett megszorító intézkedései ellen. A gazdasági csomagról a jövő héten szavaz a görög parlament, a voksolás időpontjára 48 órás általános sztrájkot hirdettek a mediterrán állam munkavállalói. A pénzügyminisztert azonban semmi sem ingatja meg. „Önök szerint nagy örömöt szerez nekünk, ha csökkentjük a fizetéseket és a nyugdíjakat, vagy hogy nagy adókkal terheljük a kereseteket? Főleg, hogy azok közepesek, vagy éppenséggel alacsonyak. Önök szerint el akarjuk pusztítani a társadalmat, meg akarjuk alázni az embereket, kétségbeesésbe hajszolni a családokat? Önök szerint élvezettel nézzük a sztrájkokat és az épületfoglalásokat? Itt és most mindannyiunknak együtt kell dolgoznia, és nemzetként együtt kell viselnünk a terheket is” - hangoztatta a görög pénzügyminiszter.

A parlamenti képviselőket talán meggyőzte beszédével Venizelosz, azokat a diplomás pályakezdőket azonban bizonyosan nem, akik egyre nehezebben tudnak elhelyezkedni szakterületükön. „A görög bankszektorban kerestem munkát. 15 athéni bankhoz adtam be az önéletrajzom, és egyiktől sem kaptam választ” - mondta egy végzett egyetemi hallgató.

A végzett fiatalok nagy része hamar felhagy az álláskereséssel, és aki megteheti, üzletet nyit, vagy külföldön próbál szerencsét. A görög munkanélküliség aránya egyes területeken a 40 százalékot is eléri. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.