Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2024. Május 26. 09:01, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül ÁGOTA Falván

Mintegy ötezer, gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalt láttak vendégül gyermeknap alkalmából az ÁGOTA Bács-Kiskun vármegyei rendezvényhelyszínén, ÁGOTA Falván, Tass-Alsószenttamáson

- közölték a szervezők szombaton az MTI-vel.

Az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány (ÁGOTA Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója közös szervezésében az ország 13 vármegyéjéből érkező, nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek és fiatalok tölthettek együtt egy napot ÁGOTA Falván.

A gyermeknapra érkezőket az ÁGOTA ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központjának bejáratánál Disney-mesehősök, valamint gólyalábasok fogadták.

"Az volt a célunk, hogy a gyermekek játékokban, élményekben és finom falatokban bővelkedő napot töltsenek együtt, és érezzék: ez a nap csak róluk szól" - idézte a közlemény Kothencz Jánost, az ÁGOTA Közösség vezetőjét.

A szervezők a találkozóra népi és cirkuszi játszóházzal, óriáscsúszdával, dodzsemmel, íjászattal, rodeó bikával, dartsfocival és ugrólóvárral készültek, de átélhettek virtuális valósággal kapcsolatos élményeket, és volt hamburger, fagylalt, valamint vattacukor is.

Az állami gondoskodásban élő fiataloknak és nevelőszülős családoknak ÁGOTA Falván előbb Horváth Tamás, később pedig Kökény Attila adott koncertet.

Az ÁGOTA Alapítvány 1996 óta támogat csaknem 10 ezer családját vesztett gyermeket, veszélyeztetett fiatalt. Egy-egy évben több mint 600 programjuk valósul meg, az élményprogramoktól, a terápiás foglalkozásokon át, a katolikus keresztény pasztorációs tevékenységekig.

Az alapítvány 2018-ban vásárolta meg kormányzati támogatással azt a héthektáros területet Tass-Alsószenttamáson, ahol ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ épült gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek és fiataloknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:05, hétfő | Életmód

Nem szabad etetni a vízimadarakat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

2024. Június 16. 10:24, vasárnap | Életmód

Már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.