Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 03. 15:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Mostantól online is nyomon követhető a repülőtéri zajszennyezés

Mostantól online is nyomon követhető a repülőtéri zajszennyezés

Új zajmonitorrendszert és járatkövető alkalmazást fejlesztett ki a Budapest Airport, így már az interneten is nyomon lehet követni a repülőtéri zajszennyezést

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének szombati, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hat állandó helyszínen telepítettek hitelesített zajmérő műszereket, az adatokat pedig - az aktuális forgalmi helyzettel együtt - a zajmonitor-alkalmazás honlapján elérhetővé teszik.

Az ingyenes honlapon a le- és felszálló gépek mellett a zajmonitorrendszer által begyűjtött információk is elérhetők, nyomon lehet követni a X. és a XVIII. kerületbe, valamint Vecsésre és Üllőre telepített zajmérők által gyűjtött adatokat.

A projektben a HungaroControl, a Közlekedéstudományi Intézet (KTI), valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is részt vett. A légiforgalmi irányító szakszolgálat közelkörzeti radarjaitól érkeznek az adatok a gépek mozgásáról, a rendszer kiépítésekor pedig a kivitelező egyeztetett a KTI-vel és a szaktárcával is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára