Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 26. 07:05, vasárnap | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Műszaki hibás kocsi okozhatta a kisiklást

Műszaki hibás kocsi okozhatta a kisiklást

Az első vizsgálatok szerint egy műszaki hibás vasúti kocsi okozta szombat délelőtt tizenhárom teherkocsi kisiklását Rácalmásnál - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel.

A helyszínen azt látta az MTI tudósítója, hogy a kisiklott kocsik közül több keresztben áll a vasúti pályán, az összeütközött kocsik pedig szinte összepréselték egymást.

Hackl Mónika, a MÁV Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta: a tíz óra után nem sokkal történt balesetben Rail Cargo Hungaria Zrt. negyven kocsiból álló szerelvényének tizenharmadik kocsija siklott ki, majd magával rántott további tizenkét vagont. Senki nem sérült meg, a pálya azonban jelentősen megrongálódott.

A kommunikációs osztályvezető tájékoztatása szerint a tehervonat óránként ötven kilométeres sebességgel haladt. A szerelvény vasércet szállított Dunaújvárosba. Mint Hackl Mónika mondta, a pályatest helyreállítása két-három napot vehet igénybe, addig a Pusztaszabolcs-Dunaújváros vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek, a teherforgalom azonban kerülővel zavartalanul bonyolódik.

Az MTI tudósítója a rácalmási vasútállomástól néhány száz méterre azt látta, hogy a kisiklott kocsik közül több keresztben áll a vasúti pályán, az összeütközött kocsik szinte összepréselték egymást. A sínek több mint száz méteren károsodtak, a kisiklott vagonok egy forgalomirányító lámpa oszlopát is ledöntöttek.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.