Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Augusztus 27. 08:18, szerda | Helyi
Forrás: lvp/TDM

Művészet és Mámor – hétvégén borfesztivál Szentendrén

Művészet és Mámor – hétvégén borfesztivál Szentendrén

Művészet és Mámor címmel idén második alkalommal kerül sor Szentendre borfesztiváljára augusztus utolsó hétvégéjén, a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivál keretében.

Szentendrének a művészek, művészet mellett a borkészítésben is évszázados hagyománya volt egészen az 1882-es filoxéra járvány kezdetéig. A külföldön és belföldön is híres kiváló minőségű borok nemcsak egykor, de most, ezen a három napon is megtalálhatóak lesznek Szentendrén, hiszen a Dunakorzó területén az ország több, mit húsz neves pincészete és a város népszerű éttermei várják kínálatukkal a borbarátokat és a kulináris élvezetek híveit.

Mivel ezen a hétvégén az egész belvárost áthatja a fesztiválhangulat, ezért a kulináris élvezeteken felül számos egyéb zenei-, kulturális- és gyermekprogramból is választhatnak a Szentendrére látogatók. A Borkorzón így többek közt a IV. Regionális Katonazenekari Fesztivál és két zenei színpad gondoskodnak majd a jó hangulatról, de lesz népi játszóház, gyermek kalandpark, pincetúra, Borkaszinó, bor ihlette tárlatvezetés és Hamvas hajó program is.

A Duna-parton az ország különböző vidékeiről érkező neves pincészetek várják a látogatók.

Művészet és Mámor – hétvégén borfesztivál Szentendrén

Megtalálható: Bella Pincészet (Villány), borMalom (Villány), Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet (Dél-Balaton), CUVÉE (Szentendre), Csalló Pálinka Manufaktúra (Balatonalmádi), Csetvei Pince (Mór), Dénes Hegybirtok (Somló), Epermester Pincészet (Tahitótfalu), Frittmann Borászat (Kunság), Fröccs és kolbász (Szentendre), Gere Tamás és Zsolt Pincészet (Villány), Gregorian Borpince (Badacsony), Haraszthy Pincészet (Etyek-Öreghegy), Jackfall (Villány), Kecze-Hady Pincészet (Balatonfüred-Csopak), Koch Borászat (Hajós-Baja), Kolonics Pincészet (Somló), Linbrunn Pincészet (Villány), Merfelsz Pincészet (Szekszárd), Nemes Nedűk Borszaküzlet (Szentendre), Pannon Tokaj Pincészet (Tokaj), Recas (Erdély), Royal Tokaji Borászat (Tokaj), Szeleshát szőlőbirtok (Szekszárd), Tokaj-Hétszőlő Birtok & Rákóczi Pince (Tokaj), Vylyan Pincészet (Villány).

További részletek a Művészet és Mámor rendezvényről ITT!

A hétvége fesztiváldömpingjének - Borfeszt, Éjjel-Nappal, Dumtsa Forgatag - programfüzete megtalálható ITT!

Kapcsolódó cikk:
Dumtsa Forgatag augusztus utolsó hétvégéjén is

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: