Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2020. Február 05. 19:09, szerda | PR

Napjaink prémium prémje, az asztrahán

Napjaink prémium prémje, az asztrahán

Az állatok prémjéből készült szőrmebundák a ruhapiac prémium kategóriáját képviselik. A jól ismertek mellett azonban különlegesebb alapanyagokkal is találkozhatunk.

Mi fán terem az asztrahán?

Ha nem találkoztunk még a kifejezéssel, nincs okunk szégyenkezni, hiszen egy meglehetősen különleges szőrmetípusról van szó. Ennek tükrében talán érdekes lehet, hogy a prém viselője nem különösebben egzotikus, hiszen egy bárányról van szó, pontosabban annak egyik alfajáról, a karakülbárányról.
A karakül juhokat Közép-Ázsiában már az i.e. 1400-as évektől tenyésztik. Lényegében minden része felhasználható, prémje azonban különösen jó minőséget képvisel. A karakül szó egyrészt az üzbég Karakul városra utal, másrészt a török ’fekete’ szóra. A prém szempontjából inkább utóbbi érdekes, hiszen az asztrahán prém a karakül juhok 1-2 hetes egyedeinek gyapja, mely születésukkor még fekete színű.

Luxusra szabva

A karakül bárányokból készült bundák, kucsmák, kabátok és egyéb ruhadarabok különlegességét tehát az adja, hogy alapesetben egészen fiatal állatok prémjéből készítik. Az asztrahán prém rendkívül finom és selymes prém, melyből szinte arisztokratikus megjelenésű ruhadarabok készülnek. A minőséget és jómódot jelképezi, mindezt bármiféle hivalkodás nélkül. Egy kifejezetten sikkes megjelenésű bunda, mely emellett rendkívül puha és könnyű viselet.
A fiatal bárányok prémje rendkívül fényes és hullámos, mely kifejezetten nőies megjelenést biztosít. A tervezők elitje is előszeretettel alkalmazza ruhakölteményeihez. Az idősebb juhok bundája már jóval hosszabb, és göndörebb, emellett a színe is világosabbá válik, ám ugyanúgy kiváló bunda alapanyagnak számítanak.A színek ára

Az anyagminőség mellett – ahogy már szó esett róla – a bundák színben is eltérnek, ugyanis a karaküljuhok gyapja kezdetben fekete, majd az állatok növekedésével egyre világosabbá válik. Így, ha klasszikus asztrahán prémből készült bundát vásárolunk, mindenképpen a fekete szín mellett kell letennünk voksunkat. Ám ez nem lehet probléma, hiszen a fekete szín örök klasszikus, mely mindenhez passzol. Ha világosabb árnyalatokra vágyunk, ám nem akarunk lemondani a karakül prémről, az idősebb bárányok gyapjából készült ruhadarabok közt érdemes keresgélnünk.

A minőségnek természetesen ára is van. A különböző bundák, kabátok, dzsekik között böngészve szembetűnik, hogy a részben vagy teljesen asztrahán prémből készült darabok egy magasabb árkategóriába tartoznak. A korábban taglaltak tükrében ez nem is csoda, hiszen egy egészen különleges és ritka alapanyagról van szó. Emellett természetesen tartóssága, megjelenése és a hideg elleni védelme is a lehető legmagasabb szintet képviseli. A pénzünkért tehát egy örök darabot kapunk. Ha prémium minőségre vágyunk, az asztrahán a legjobb választás.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 02. 10:43, hétfő | PR

900 millió dolláros üzletet bíztak a magyar menedzserre

Szakonyi Andrást nevezték ki az információ- és dokumentumkezelésben világelső Iron Mountain európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) üzletágának a vezetőjévé.

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Január 07. 20:31, kedd | PR

Az albérletek árnyoldala az azonnali felmondás

Mit tehetünk, ha a főbérlőnk a megállapodásban rögzített kiköltözési idő helyett egyik napról a másikra távozásra kér minket? Van néhány dolog, ami segíthet, hogy kezeljük az ehhez hasonló helyzeteket.

2020. Január 07. 20:30, kedd | PR

Jobb vagy rosszabb 2020-ban hitelt felvenni?

Rengeteg változás történt 2019-ben, elsősorban a lakáshitelek piacán. Még felsorolás szinten is hosszú minden újdonságot sorba venni.