Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 10. 17:29, kedd | Helyi
Forrás: szentendre.hu

NAPPALI MELEGEDŐ IDEIGLENESEN A GONDOZÁSI KÖZPONTBAN

NAPPALI MELEGEDŐ IDEIGLENESEN A GONDOZÁSI KÖZPONTBAN

Ideiglenes megoldást talált a nappali melegedő biztosítására Szentendre Város Önkormányzata.

A Vöröskereszt által üzemeltetett hajléktalanszállón kialakított nappali melegedő még a használatbavételi engedélyre vár, ezért a szokatlanul hideg időjárás miatt átmenetileg a Gondozási Központ látja el ezt a feladatot is.

Az önkormányzat évente 15 millió forinttal támogatja a szentendrei hajléktalanszálló fenntartását. A Vöröskereszt, mint üzemeltető kezdeményezte az intézményben nappali melegedő kialakítását, a beruházás megvalósításához az önkormányzat – az évi támogatáson felül – 5 millió Ft-tal járult hozzá. A nappali melegedő megnyitásához szükséges az Emberi Erőforrások Minisztériumának engedélye. A használatba vételi engedély azonban a nagy hideg beálltáig nem érkezett meg.

Az önkormányzat intézkedése nyomán ideiglenes megoldásként a Gondozási Központ látja el a nappali melegedő funkciót. A város megsürgette az engedélyezési eljárás lefolytatását a minisztériumnál.

Mint ismert, évek óta nem volt ilyen hideg az országban. Verseghi-Nagy Miklós polgármester Facebook oldalán jelentette be vasárnap reggel, hogy Szentendre Város Önkormányzata is csatlakozik a Budapesten útjára indított ”Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet” kezdeményezéshez. Az akció keretében két nap alatt számos kabát talált új gazdára, de még lehet kabátot felajánlani rászorulók számára.

A meleg holmikat a Városházára előtt kihelyezett állványra lehet tenni a hivatal nyitvatartási idejében. Aki úgy érzi, hogy szüksége van rá, szabadon elviheti az ott elhelyezett ruhákat. A hivatal zárásakor az állványon maradt kabátokat a Vöröskeresztnek adják át.

Hétfőn, az akció első napján Petricskó Zoltán alpolgármester személyesen is részt vett az adományok célba juttatásában, egyben látogatást tett a hajléktalanszállón. A feleslegessé vált, ám mások számára nagy segítséget jelentő meleg holmikat szerdáik várják a Városháza elé kihelyezett állványra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.