Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 29. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter/fotó:szentendreihirek.hu

Négy elem kiállítássorozat: Vízalatti tárlat Szentendrén

Négy elem kiállítássorozat: Vízalatti tárlat Szentendrén

Rendhagyó és stílusteremtő vízalatti kiállítás nyílik hamarosan a V-8-ban. A tárlat a Négy elem című, Szentendrén több helyen is látható kiállítássorozat egyik eseménye.

Négy elem címmel szervezett kiállítást festészet, szobrászat, grafika, alkalmazott grafika, illusztráció, textil, kerámia és fotóművészet kategóriákban a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjai részére. Mindezzel az egyesület célja, hogy átfogó keresztmetszetét adja jelenlegi tagjai munkásságának, és a tűz-víz-levegő-föld tematika mentén bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. A beérkező és a szakmai zsűri által kiválasztott művekből pedig vándorkiállítást rendez az egyesület, Budapesten az Olof Palme Házban illetve Szentendrén, a Régi Művésztelep Galériájában, a Barcsay Múzeumban és a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban.

A Négy elem felhívásra 470 alkotó – a legfiatalabb alkotóktól a középgeneráción át az idősebbekig valamennyi korosztályból – küldött be pályaművet a vizuális művészet minden területéről.

Vízalatti tárlat a V-8-ban
A Négy elem című kiállítás-sorozat egyik különleges látnivalója lesz a V-8 tárlata, melyen 72 mű nagyított printjeiből látható a Vízalatti tárlat. Ráadásul már maga az épület is művészi installációvá változik, a külső építészeti homlokzatához alkalmazkodó, 11 darab 450×600 centiméteres matrica „csomagolja be” a létesítményt. A Vízalatti tárlat kiállító művészeire a vendégek is szavazhatnak, a legtöbb szavazatot gyűjtő művész így közönségdíjat kap. A látogatók között pedig Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete katalógusokat sorsol ki a megnyitón a V-8.

A Négy elem című kiállítás ünnepélyes megnyitója és díjátadása:
október 5. szombat 12.00 MűvészetMalom
A Vízalatti tárlat megnyitója:
október 5. szombat 15.00 Szentendrei Városi Uszoda és Szabadidőközpont. A kiállításon a vendégeket köszönti: Kálnoki-Gyöngyössy Márton múzeumigazgató, Szentendre kulturális és turisztikai vezetője és Dietz Ferenc polgármester, majd a tárlatot megnyitja professor emeritus Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. A kiállítás-sorozat kurátora: Szeifert Judit művészettörténész, a Vízalatti tárlat koncepció tervezője és kurátora Sárkány Győző grafikus, érdemes művész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni