Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 27. 15:38, péntek | PR

Nehéz kérdés: parkolás nagyvárosban

Nehéz kérdés: parkolás nagyvárosban

Nem kis fejtörést okoz az autósoknak, hogy jártukban-keltükben hol hagyják a kocsit, hiszen a belvárosban nem egyszerű a parkolás. Mégis van esély a legjobb megoldás megtalálására!

A nagyvárosi lét soha nem unalmas, és ha az embernek netalántán autót vezet, a vele járó kihívások olykor extrém magasságokba is emelkedhetnek. Mindannyian késtünk már le fontos üzleti megbeszélést vagy színházat, mozit, mert egyszerűen nem találtunk parkolóhelyet a közelben. Ugyanígy a két helyet elfoglaló szomszédok miatti háztömbkerülés is ismerős lehet sokaknak, ahogyan a szélvédőre tűzött „mikulás csomag” rendszeres visszatérője rémálmainknak. Ezek az idegőrlő körök, bosszantó bírságok mégsem kell, hogy hozzátartozzanak a nagyvárosi élethez – egy kis körültekintéssel számos parkolási megoldás közül választhatunk.

Lehetőségek tárháza

Bár tény, hogy a korlátozott számú parkolóhelyekért sokan vagyunk versenyben, azt is látnunk kell, hogy sokkal több megoldás áll rendelkezésünkre, és kis odafigyeléssel kialakíthatjuk az életvitelünknek legmegfelelőbb rutint.
Az ingyenes parkolóhelyek vadászatát engedjük el – ha úgy alakul, örüljünk a szerencsénknek, de fogadjuk el, a parkolásért fizetni fogunk. Ha szívünkön viseljük autónk sorsát, az időjárás függvényében választhatunk utcai fizetős parkolóhelyek, magán teremgarázsok, parkoló házak és plázák parkolói között. Ez utóbbiak rendszerint őrzött területek, ahol nyugodt szívvel hagyhatjuk a négykerekűt.
Kép helye: parkolás_reptéren.jpg
Egyre többen választanak azonban egy másik, elsőre talán furcsának tűnő megoldást: a reptéri parkolást. Ha pár napra vagy hétre elutazunk, érdemes tájékozódni a bud.hu honlapon: számos parkoló zóna, árkategória, kiemelt ajánlat és kapcsolódó szolgáltatás közül választhatunk. Ár-érték szempontból is jobban járhatunk, hiszen saját autónkban a legkényelmesebb a repülőtérre való kijutás, illetve az oda-vissza taxi ára sokszor nagyságrendekkel magasabb a parkolóénál. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy nem kell azon aggódnunk, a műszerfalra valóban jól látható helyre tettük-e a cédulát.

Okos megoldás a kezünkben

Ha mégis az utcát választjuk, jó, ha szemfülesek vagyunk: nincs annál bosszantóbb, ha teljes lelki nyugalommal leparkoljuk az autót egy jelöletlen sarkon, aztán kiderül, hogy fizetni kellett volna, hiába nem volt parkoló automata a láthatáron. SMS parkolás esetén pedig állítsunk be emlékeztetőt – ha elfelejtjük elküldeni a lezáró üzenetet, az óra akár másnapig is ketyeghet, és pénztárcánk látja kárát figyelmetlenségünknek.
Jó megoldás az ilyen helyzetek elkerülésére, ha letöltjük a kerületi társaság appját, és a mobilunk GPRS-ével ellenőrizzük, pontosan milyen parkoló zónában vagyunk. Parkolásunkat így a legkényelmesebben elindíthatjuk és leállíthatjuk, sőt, az applikációt használva attól sem kell tartanunk, hogy elfelejtjük a lezáró SMS-t elküldeni. A felület ráadásul listázza parkolásainkat, így később, esetleges probléma esetén könnyen és gyorsan visszanézhetjük, mikor hol és pontosan mennyi ideig hagytunk autónkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.