Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Szeptember 22. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Nehezedik az adócsalók dolga

Nehezedik az adócsalók dolga

Lassan beérik a kormány azon igyekezete, hogy megnehezítse az adóparadicsomokba menekített jövedelmek eltitkolását az adóhatóságok elől. Az egyik offshore szigetnek tartott állammal szeptemberben írt alá hazánk adóügyi információcserére vonatkozó megállapodást, amit hamarosan további egyezmények követhetnek - írja a Magyar Nemzet.

Egyre szűkül a lehetősége annak, hogy a hazai adóhatóság elől eltitkolt jövedelmek áramolhassanak külföldi adóparadicsomokba, miután a kormány olyan egyezmények megkötésére törekszik, amelyek nyomán mélyrehatóbb információkhoz juthat honfitársaink külföldi pénzügyeiről. Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta: az első, államközi adóügyi információcseréről szóló egyezményt szeptember 11-én írta alá hazánk a Franciaország és Nagy-Britannia között fekvő Guernsey-vel. –Az ilyen jellegű megállapodások arra adnak lehetőséget, hogy konkrét adóügyhöz kapcsolódóan, kérésre az adóhatóság információhoz jusson – mondta Pankucsi Zoltán. A helyettes államtitkár hozzátette: Magyarországnak számos további állammal van felhatalmazása tárgyalások folytatására adóügyi információcseréről. A következő egyezményt Jersey-vel köti meg a kormány, miközben Andorra, Argentína, Barbados, Bermuda, a Brit Virgin-szigetek, Gibraltár, a Man-sziget döntéshozóival is tárgyal a kabinet. Pankucsi szerint hosszú, többfordulós egyeztetések előzik meg egy-egy ilyen egyezmény megkötését, amit jól példáz Guernsey esete is, amellyel két évvel ezelőtt kezdődtek meg a tárgyalások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el