Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 24. 11:03, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp / fotó: MTI

Nem gátolja az időjárás a gátépítés munkáit

Nem gátolja az időjárás a gátépítés munkáit

Elsősorban a tervezési munkák és a következő ütemekre való felkészülés zajlik a szentendrei gátberuházáson. Az időjárás nem kedvez, de nem is gátolja a tényleges építkezést, így a tervek szerint készül a védmű.

Továbbépül a mobil árvízvédelmi fal a következő hetekben, jelenleg egyelőre az időjárás kissé nehezíti a munkát, ennek ellenére már január második hetétől dolgoznak a gáton a szakemberek. Most elsősorban azonban a kiviteli tervek készítése zajlik a további építési szakaszokra. A következő ütemekre a kivitelező keresi is az alvállalkozókat, így hamarosan közzéteszi a különböző felhívásokat.

Tényleges építkezés jelenlek kizárólag a hatos szakaszon, vagyis a mobilgát résznél folyik, az alépítmény kimérését és betonozását végzik a szakemberek. A következő hónapban részben tovább zajlik az építés előkészítés valamint a négyes szakaszt, a Bükkös-patak hídjától az emlékműig újra kell terveztetni a gyalogos és kerékpáros közlekedést figyelembe véve. Mindezzel együtt a tervek szerint őszre elkészül az egész gát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: