Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 29. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem ingyenes a készpénzfelvétel

Nem ingyenes a készpénzfelvétel

Szinte teljesen eltűntek a piacról azok a bankszámlák, amelyek ingyenes készpénzfelvételt tettek lehetővé. Ahol megmaradt, ott is szigorú feltételek teljesülése esetén kínálják fel ezt a lehetőséget. Szakértők szerint az ügyfeleknek érdemes új számlát keresniük, mert sokat megspórolhatnak egy testhezállóbb csomaggal - írja a Magyar Nemzet.

Bár a tranzakciós illeték már január elseje óta érvényben van, egyes pénzintézetek még a napokban is módosítottak a díjszabásukon. Úgy tűnik, hogy a bankok folyamatosan figyelik egymás reakcióit, és a versenytársak lépéseinek tükrében döntenek a saját számlacsomagjaikról. Igaz, a legtöbb pénzintézet már érvényesítette az illetéket az áraiban, de szakértők szerint kisebb módosítások még a közeljövőben is elképzelhetők.

Január elsejétől az utalásokat, a csoportos megbízásokat, a bankkártyás vásárlásokat kétezrelékes, a bankautomatákból vagy pénztárakból felvett összegeket pedig háromezrelékes adó terheli. A bankok az új közterhet gyakorlatilag teljesen átruházzák az ügyfeleikre. Az áthárítások módszerei viszont pénzintézetenként változnak, ezért érdemes alaposan körülnézni a számlák és a bankok között. Az internetes kalkulátorok erre ideális megoldást kínálnak. A független tanácsadók oldalai mellett az érdeklődők a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének portálján is találnak bankszámlaválasztó alkalmazást.

Homa Péter, a Bankkártya.hu elemzője szerint az ügyfelek évi több ezer, esetenként akár több tízezer forintot takaríthatnak meg akkor, ha egy a korábbinál kedvezőbb számlára váltanak. Ráadásul a számlacserének nem is kell feltétlenül bankváltással járnia, előfordulhat, hogy a pénzintézeten belül is találunk a korábbinál kedvezőbb feltételeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során