Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 16. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Honvédelem.hu

Nemzetközi hét a vezető altiszti tanfolyamon

Nemzetközi hét a vezető altiszti tanfolyamon

A vezető altisztek számára is nagyon fontos, hogy időről időre megosszák tapasztalataikat a szövetséges országok haderői hasonló állománykategóriájának tagjaival

– hangsúlyozta Bozó Tibor dandártábornok, a szentendrei MH Altiszti Akadémia parancsnoka a 4. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam nemzetközi hetének megnyitóján, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban november 14-én.

Bozó Tibor dandártábornok szerint a nemzetközi szintű tapasztalatcsere mellett nagyon lényeges a vezető altisztek számára az angol nyelv gyakorlása is, hiszen hazánk tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak is. Kiemelte: az altisztek szerepe igen fontos a haderőben.

„A jó tisztek mellett jó altisztekre is szükség van. Olyanokra, akik folyamatosan fejlődnek, és hazánk altiszti katonahagyományainak megfelelően állják meg a helyüket nemzetközi környezetben is” – húzta alá a parancsnok.

Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök üdvözletét tolmácsolva Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa úgy fogalmazott: az altisztek felé magas követelményeket támasztanak, de ezzel párhuzamosan az oktatás is a lehető legmagasabb szintű. A tanfolyam eddigi négy évét röviden bemutatva, a főtörzszászlós rávilágított arra, hogy az altisztekre egyre nagyobb felelősség hárul, és ehhez folyamatosan alkalmazkodniuk kell.

„Ebben is segít a tanfolyam, és különösen a nemzetközi hét, melynek fő célja, hogy mentalitásban, gondolkodásmódban mindenki kimozduljon kicsit a komfortzónájából. Akik itt ülnek, jó vezetők, de a fenti vezérfonál mentén még jobbá válhatnak” – vélte az MH vezénylőzászlósa.

A 4. Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyamon 18 külföldi rangidős altiszt (NATO ACT, ACO, USA EUCOM, US ARMY EUROPE, NATO School Oberammergau) mellett negyven magyar vezető altiszt vesz részt.

Fotó, cikk: Kálmánfi Gábor (honvedelem.hu)

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.