Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. December 19. 08:29, péntek | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: MTI

Nívódíjat kapott a mobilgát

Nívódíjat kapott a mobilgát

Építőipari Nívódíjat kapott a szentendrei mobilgát a közelmúltban. Az elismerést Török Balázs, Szentendre városfejlesztési alpolgármestere vette át az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének ünnepségén Budapesten.

Szentendre városvezetése még 2009-ben döntött arról, hogy az óvárost és azon belül a Dunakorzót olyan védművel óvja meg, amely láthatatlan, ha nincs árvízi helyzet. Így esett a választás a mobilgát rendszerének a megvalósítására, mely a belvárosi szakaszon 333 méter hosszan épült ki. A tereprendezés után pedig teljes dunai panoráma fogadja a sétálókat a korzón, így ráadásul amellett, hogy százszázalékos biztonságot is nyújt, még a város turisztikai lehetőségeit is erősítette.

A tavaly elkészült és átadott szerkezet ráadásul már első idényében rekordárvízzel debütált, 2013 nyarán ugyanis a Duna a valaha mért legmagasabb vízszintnél 36 centiméterrel magasabban tetőzött.

Szentendre idén pedig „A szentendrei árvízvédelmi védmű megerősítése és átalakítása, első mobilgát Magyarországon” című projekttel pályázott az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének nívódíjára, melyet környezetvédelmi és vízügyi létesítmény kategóriában meg is nyert. A díjat december 10-én vette át Török Balázs városfejlesztési alpolgármester a szövetség ünnepségén a fővárosban. Az elismerésről a tervek szerint tavasztól egy kihelyezett tábla is tanúskodik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: