Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. December 18. 15:20, péntek | Helyi
Forrás: Szentendrei Rendőrkapitányság

Nyílt nap a Szentendrei Rendőrkapitányságon

Nyílt nap a Szentendrei Rendőrkapitányságon

A rendőrség, így a Szentendrei Rendőrkapitányság számára is fontos az utánpótlás, ezért a kapitányság 2015. december 16-án nyílt napot tartott a rendőri hivatás népszerűsítése érdekében.

A rendezvényre meghívást kaptak az illetékességi területén található középiskolák végzős diákjai, akik érdeklődnek a rendőri pálya iránt.

A megjelent fiatalokat Kovács László r. ezredes kapitányságvezető a tanácsteremben fogadta és köszöntötte. A fiatalok betekintést nyertek a kapitányság szervezeti egységeinek felépítésébe, működésébe és személyes élménybeszámolók keretében is meghallgathatták, hogy miért jó rendőrnek lenni. A közlekedésrendészeti-, a bűnügyi-, az igazgatásrendészeti-, a közrendvédelmi osztály vezetői, a hivatal vezetője, valamint a személyügyi előadó összefoglalta a saját szervezeti egységének működését és népszerűsítette rendőri hivatás sokszínűségét. A fiatalok kötetlen beszélgetés keretében kérdéseket tehettek fel.

A tájékoztatón a rendőri életpálya előnyeit, a szakma szépségeit, a felvételi követelményeket egy jó hangulatban eltöltött tájékoztató keretében hallgatták végig a diákok.

Az elméleti tudnivalókon kívül a kapitányság épületében tett séta alkalmával megtekinthették a rendőrök munkakörülményeit, megnézhettek, valamint a kezükbe foghattak fegyvereket, bevetéshez használt eszközöket is. A megjelent fiatalok számára ezen a napon a legnépszerűbb szolgálati ág a közlekedésrendészeti osztály működése volt, így a kapitányság udvarán a baleseti helyszínelő táska tartalma, valamint a sebességmérő eszköz is bemutatásra került.

A nyílt nap végén távozó végzős diákok számára a rendőri pálya elérése a cél, sikeres felvételiben bizakodnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.