Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 29. 13:47, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Nyitva van az online időpontfoglaló az oltásra

Nyitva van az online időpontfoglaló az oltásra

Jelenleg is működik az online időpontfoglaló a koronavírus elleni oltásokra, a regisztráltak csütörtökre és az azt követő napokra a Sinopharm-vakcinával történő oltásokra foglalhatnak időpontot

- közölte a koronavirus.gov.hu szerdán. A közlemény szerint emellett május 3-ától május 7-éig AstraZeneca-vakcinával történő oltásra is lehet időpontot foglalni.

Az érvényesített regisztrációval rendelkezők bármelyik kórházi oltópontra foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A foglaláshoz meg kell adni a TAJ-számot és a születési dátumot, majd ki kell választani az oltás időpontját és helyszínét. Utóbbi kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a második oltást is ugyanazon az oltóponton adják majd be - írták.

Hozzátették: a foglalásról visszaigazoló, az oltás előtti napon pedig emlékeztető e-mailt küldenek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki csak magának és csak egyszer tud foglalni időpontot, a véglegesített foglalás pedig nem módosítható.

Azt kérik, hogy a legfoglalt időpontra mindenki pontosan érkezzen, az oltásra vigye magával a személyi igazolványát, a TAJ-kártyáját, a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőség szerint a foglalásról szóló kinyomtatott visszaigazolást is. Az időpontot foglalók, ha a háziorvosuk is hívja őket oltásra, jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Ha valaki mégsem tud megjelenni a legfoglalt időpontban az oltáson, arra továbbra is jogosult marad - tudatták.

Azt írták: időpontot foglalni csak az első oltásra lehet.

A hatósági házi karanténban lévők nem mehetnek oltásra, az aktív betegek - koronavírus-fertőzés vagy más lázas, akut betegség esetén - pedig nem olthatók be. A jelenlegi oltási akcióban a várandósok nem vehetnek részt, mert online jelenleg csak Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokra lehet időpontot kérni, a várandósokat pedig csak Pfizer- és Moderna-vakcinával oltják - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.