Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 21. 12:53, péntek | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Kizárta a parlament a Jobbik-frakció tagjait a pénteki szavazásokból

OGY - Kizárta a parlament a Jobbik-frakció tagjait a pénteki szavazásokból

Kizárta a parlament pénteki határozathozatalairól a Jobbik-frakció tagjait az Országgyűlés, miután az ellenzéki képviselőcsoport tagjai az elnöki emelvényre felvonulva tiltakoznak az új földtörvény elfogadása ellen. Ezzel egy időben az elnöklő Latorcai János tíz perc szünetet rendelt el.

A jobbikosok pénteken nem sokkal tizenkét óra után Vona Gábor pártelnök vezetésével vonultak az ülésterem elnöki pulpitus mögötti részére, és egy molinót feszítettek ki, amelyen az áll: "A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás!".
Ezután az ülés levezető elnöke, Latorcai János távozásra szólította fel az ellenzéki képviselőket, akik ennek nem tettek eleget. Ezért az alelnök jelezte a parlamenti munkából való kizárás valamint a képviselők kivezettetésének lehetőségét.
Mivel a helyzet nem változott, az Országgyűlés 227 igen szavazattal, 19 nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött az érintett politikusok kizárásáról.
Jelenleg szünetelnek a határozathozatalok, a jobbikos képviselők továbbra is az emelvényen vannak. Az LMP-hez tartozó független képviselők közül is többen is molinóval tiltakoztak az ülésterem közepén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk