Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2014. Szeptember 24. 08:01, szerda | Helyi
Forrás: Lenger / fotó: Dietz Ferenc

Október közepén kezdődnek a csatornázási munkák Szentendrén

Október közepén kezdődnek a csatornázási munkák Szentendrén

Nem lesz szippantási és talajterhelési díj, ráadásul nő az ingatlanok értéke, ezeket emelte ki Dietz Ferenc polgármester a keddi csatornázási fórumon. A felmérések, engedélyek után október közepén kezdődnek a munkák.

A geodéziai felmérések és talajminta-vételezések után elkészültek a csatornázáshoz szükséges végleges tervek, majd az adminisztrációt végül a szükséges hatósági engedélyek beszerzése zárta. Minderről is szó esett kedden Szentendrén a Dunakanyari Csatornázási Társulás, a Dunakanyari Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat, valamint a szentendrei önkormányzat által rendezett csatornázási fejlesztésről szóló lakossági fórumon. A Szentendre és a térség csatorna-hálózatának bővítési aktualitásáról szóló eseményen Dietz Ferenc kiemelte, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az érintett területen sem lesz szippantási és talajterhelési díj, ráadásul nő az ottani ingatlanok értéke.

A polgármester korábban már részletezte, Petyinán, Tyúkosdülőn és Boldogtanyán 718 ingatlan esetében közel 800 millió forint értékben valósul meg a csatornázás. Szentendrén a tényleges munkálatok október közepén kezdődnek el és 2015-ben fejeződnek be.

Az építés határideje jövő szeptember, de a projekt kidolgozói szerint ennél akár már hamarabb is elkészülhet a csatornázás.

Kapcsolódó cikk:
Nagyszabású fejlesztések indulnak a Szentendrei-szigeten

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat