Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Szeptember 22. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Danubia Televízió

Olimpiai játékok Tahitótfaluban

Olimpiai játékok Tahitótfaluban

Az ötkarikás játékok évében népi olimpiai játékokat rendeztek a tahitótfalui óvodák.

Csizmahajítás, szlalomozás talicskával, töksúlyemelés, dió ágyúzás, szekér húzás, mini golf, gátfutás szalmaboglyák fölött és más népi játékok voltak a feladatai a tahitótfalui gyerek olimpiának. A településen működő óvodák második alkalommal szerveztek Családi Sportnapot a váci révi Isten táborában. Tavaly, első alkalommal egy kisebb sportágválasztót tartottak, ahol a gyerekek ismerkedhettek a környék mozgási lehetőségeivel – mondta el Bánáti Anita vezető óvónő helyettes.

A program 10 órakor közös bemelegítéssel indult, melyet követően megkezdődött a próbák teljesítése. A sok érdekes népies feladatot tetszőleges sorrendben, délután 15 óráig kellett teljesíteniük a gyerekeknek. Egyes kihívásokat, ha tudták mással is kiválthatták a nevezők. A nap folyamán egyéb programok is voltak a tábor területén. A sportszerbörzére a gyerekek által már nem használt eszközöket ajánlhatták fel a szülők. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai kézműves foglalkozást tartottak, a Szentendrei Rendőrkapitányság jóvoltából pedig volt traffipaxos sebességmérés, mely során kiderült ki milyen gyorsan tud futni, illetve rendőrkutyás-bemutatót láthattak a gyerekek. A mese sem maradt ki a rendezvény repertoárjából. Nyáry Bernadett zenés interaktív előadásának szereplőiként énekeltek és táncoltak az óvodások. A tábortól kicsit távolabb a Dunán sárkányhajózásra várták a gyerekeket. A váci Dunai Sárkányok Egyesületének köszönhetően szülők és gyermekek közösen próbálhatták ki a 18-20 lapátos különleges hajókat.

A rendezvénynek az előző évhez hasonlóan most is volt jótékonysági célja. Míg a tavaly befolyt bevételből egy sófalat hoztak létre, idén a tahi óvodában az udvari játékokat szeretnék bővíteni, a tótfaluiban pedig sóhomokozóra gyűjtenek. A szervezők egy versenyt is hirdettek a gyerekek között. Azt a csoportot jutalmazták, melyből a legtöbben látogattak ki a táborba. A csokitortát a tótfalui óvoda mini és középső csoportosai érdemelték ki.

Fotó: Danubia Televízió

Ha érdekelnek a hasonló tartalmú cikkek, lájkold a Facebook oldalunkat: Infováros Szentendre ... és ne felejtsd el a cikket megosztani az ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás